WTCR - Háromból kettő Bathurstben
Háromból kettő Bathurstben

Háromból kettő Bathurstben

LantiLanti
2013/02/10 14:37

Huff_audi

Három "WTCC-s" egység közül kettőnek sikerült a célba érés a magyar idő szerint szombat este kilenc és vasárnap reggel kilenc között zajló Bathurst 12h autóversenyen. A világbajnoki cím védője, Rob Huff a nyolcadik helyen zárt az Audi R8 LMS-el, Peter Conroy-jal és James Winslow-val. Darryl O'Young csapata is meglátta a kockás zászlót a Mount Panoramán, Dean Koutsoumidis Audija 10. lett összetettben, és kilencedik a géposztályában.

Huff_b12h_itw

Huff a verseny közvetítése során nyilatkozott a helyi televíziónak, és ismét megerősítette, elképzelhető, hogy az ausztrál V8 Supercars túraautó sorozatban folytatja pályafutását.

Engstler_b12h_baleset

Sajnos mindössze 36 körig tartott a Team Engstler versenye a BMW Z4-gyel. A 2011-es privát bajnok Christian Poulsen kezdett a kocsival, majd Charles Kaki Ng vette át a helyét, ám a hongkongi a boxkiállás után még hideg gumikon megcsúszott, és többször is falnak csapta az autót. Franz Engstler és John Modystach így autóba sem ülhetett Bathurstben.

A ausztráliai félnapos endurance versenyen egyébként rendesen kijutott a jóból a pilótáknak, erről mesélt többek között O'Young is.

"Napsütés, eső, vihar, szél, özönvíz, volt itt minden az utolsó két és fél órás etapom során. A csapattársaimmal végül a tizedik helyen végeztünk a Bathurst 12 óráson. Nagy köszönet az Equity-One Minda Motorsportnak, nagyszerű verseny volt" - mesélte a hongkongi.

OYoung_b12h

Charles Kaki Ng így mesélt élete első bathursti versenyéről:

"Az első Bathurst 12h nem hozott kellemes élményeket számomra. Először is kigyulladt az autó a pitben a versenyzőcsere közben. Beszorultam a kocsiba, minden ajtó zárva, úgyhogy elég sok füstöt lélegeztem be. Aztán jött az a por, amivel a srácok eloltották a tüzet, szintén a tüdőmbe. Majd következett az első etapom, de a füst eléggé elkábított, megnőtt a reakcióidőm, és négy kanyarral később nem tudtam korrigálni egy kis túlkormányzottságot. Falnak csaptam a kocsit hideg gumikon. Tanulság: soha ne ülj az autóba, ha nem érzed magad 100%-osnak" - mesélte Ng.

A versenyt végül az Erebus Motorsport Mercedes SLS AMG GT3-a nyerte az ötszörös DTM bajnok Bernd Schneiderrel, a GT1-es VB-ről ismert Thomas Jagerrel és Alex Roloffal a volán mögött.

Fotó: Peter Conroy Motorsport, Autós Gyorsasági, Darryl O'Young

Hozzászólások