WTCR - Három napot tesztelt a Lada
Három napot tesztelt a Lada

Három napot tesztelt a Lada

LantiLanti
2013/06/02 12:08

Lada_test_smolensk

A gyári Lada Sport Lukoil alakulat szombaton egy sikeres háromnapos tesztet zárt le a oroszországi Szmolenszk versenypályáján, ahol mindkét versenyzőjük gyűjthette a kilométereket a Grantával. A csapat igyekezett a lehető legjobban felkészülni a közeledő moszkvai versenyhétvégére, ami kiemelt fontosságú a Lada számára.

A WTCC először látogat majd Oroszországba, így a ladások először szerepelhetnek hazai pályán, saját közönségük előtt. A háromnapos tesztet követően mindkét pilóta elégedett volt, és optimistán tekintett az egy hét múlva esedékes versenyhétvége elé.

"Nemrég fejeztük be az utolsó menetet, és három nagyon hasznos napon vagyunk túl. Az időjárás kegyes volt hozzánk, és az egész csapat nagyon profi hozzáállással dolgozott a három nap során" - mondta James Thompson a WorldTouringCars-nak.

"Visszafogottak de magabiztosak vagyunk, mert úgy érezzük, sikerült előrelépnünk a tesztnek köszönhetően. Persze amíg nem ismerjük meg pontosan a Moscow Raceway vonalvezetését, addig jobb az óvatosság. De nagyon remélem, hogy Mihail és én jó eredményekkel hálálhatjuk meg a csapat erőfeszítéseit."

Mihail Kozlovszkij számára duplán is fontos a moszkvai hétvége, hiszen neki is hazai terep a fővárostól 80 kilométerre található pálya.

"Szerencsére semmi rendkívüli nem történt, rengeteget dolgoztunk a futómű beállításain, és úgy érzem, sikerült előrelépnünk" - mondta röviden a WTC-nek Kozlovszkij.

A Lada Sport Lukoil hamarosan átteszi székhelyét a forma-1-es pályának szánt Moscow Raceway-re, a következő hét ugyanis már a felkészülés jegyében zajlik majd.

Fotó: Mihail Kozlovszkij

Hozzászólások