WTCR - Hamarosan a Hungaroringre jön a Honda
Hamarosan a Hungaroringre jön a Honda
Fotó: WTCC Media

Hamarosan a Hungaroringre jön a Honda

LantiLanti
2014/08/14 05:05

Újabb tesztet / teszteket ígért a Termas és Peking között lévő majdnem két hónapos szünetre a Honda gyári csapata, az Autosport magazin pedig azt is megtudta, hol nyúzzák majd a hatodik TC1-es Civic-et az arra kijelölt pilóták.

Spa és Termas között Valenciában gyakorolt a JAS, szeptemberben viszont más helyszínekre esett a választás, az angol lap szerint az első őszi hónap harmadik hetében a Hungaroringen, majd azt követően a Szlovákiaringen küldik pályára a tesztautót.

A valenciai teszt egyébként sem hozta meg a várt előrelépését, a Spanyolországban kipróbált fejlesztések Argentínában már nem muzsikáltak jól, ami meglepte a gyári csapat pilótáit.

"Valamilyen furcsa oknál fogva azok a dolgok, amik a teszten működtek, Termasban már nem hozták a várt fejlődést. Persze egy másik pályáról, és eltérő hőmérsékletről van szó, de akkor is meglepő a dolog, és egyelőre nem teljesen értjük az okokat" - idézi Tiago Monteirot az Autosport.

A WTCC Blog úgy tudja, Argentínában egy új lengéscsillapítót vetettek be a gyári csapatnál, ami Gabriele Tarquini autóján meghibásodott az időmérő során, hogy aztán Monteironál el is törjön az első futamon az Yvan Mullerrel történt koccanás következtében.

A JAS és a Honda előtt tehát további komoly munka áll, amelynek egy jelentős részét a Hungaroringen végzik el. A magyarországi helyszín ellenére nem valószínű, hogy Michelisz Norbi autóba ülhet, hiszen az ő Hondája konténeren lesz, a gyári tesztautót pedig általában Tarquini vezeti, és még Monteiro is csak ritkán jut szerephez.

Mint általában, a Honda hungaroringi tesztje is zárt kapuk mögött zajlik majd, tehát senkit nem engednek be a nézőtérre vagy a paddockba. Ettől függetlenül természetesen a WTCC Blog megpróbál kijutni, hogy első kézből szolgáltasson információkat a teszt történéseiről.

Hozzászólások