WTCR - Haknizó WTCC pilóták
Haknizó WTCC pilóták

Haknizó WTCC pilóták

LantiLanti
2013/10/28 10:46

Rotek_audi_vln

A Suzuka és Sanghaj közti bő egy hónapos szünetet több WTCC pilóta is túl hosszúnak találta ahhoz, hogy végig otthon üljön, és az TV-t kapcsolgassa, ezért néhányan elugrottak haknizni más bajnokságokba. A mögöttünk lévő hétvégén három helyszínen (legalább is én ennyiről tudok) is találkozhattunk WTCC-s versenyzőkkel.

Rob Huff, Charles Kaki Ng és Robb Holland a Rotek Racing spéci Audi TTRS versenyautójával indult a Nordschleifén a nürburgringi hosszútávú bajnokság (VLN) utolsó előtti állomásán. A trió azonban sajnos a táv feléig sem jutott a négyórás versenyen, nyolc kör és szűk másfél óra után egy baleset miatt feladták a 38. DMV Münsterlandpokalt. Pedig előzetesen még nyerni szerettek volna, ha megfelelően alakulnak a körülmények.

Széles mosollyal utazhatott viszont haza Marc Basseng, aki Laurens Vanthoor és Christian Mamerow társaként ugyanott megszerezte az abszolút győzelmet a Phoenix Racing által felkészített Audi R8 LMS Ultrával.

Basseng_audi_vln

Basseng_vln_dobogo

Darryl O'Young ezalatt az Ázsiai Porsche Carrera Kupában vendégeskedett Sanghajban (picit teszt okosban :D). A hongkongi folyamatos balszerencsével küzdött az egész hétvége során, és kilencedik lett az első futamon. Utólag csak annyit fűzött hozzá a versenyhez: reméli ezzel a WTCC fordulóra is letudta a problémákat.

Oyoung_porscher

Yukinori Taniguchi is Sanghajban körözött (nem árt a tapasztalat), ő az Ázsiai Lamborghini Szuperkupában ment, ahol az első futamon második, a másodikon pedig harmadik lett.

Taniguchi_Lamborghini

Fotó: VLN, Darryl O'Young, Yuki Taniguchi

Hozzászólások