WTCR - Gyári pilótákkal érkezik idén az új Audi RS 3 LMS a WTCR-be
Gyári pilótákkal érkezik idén az új Audi RS 3 LMS a WTCR-be
Fotó: Comtoyou Racing

Gyári pilótákkal érkezik idén az új Audi RS 3 LMS a WTCR-be

LantiLanti
2021/02/19 11:29
Az Audi Sport hivatalosan is bejelentette, hogy már az idei szezonban csatasorba küldi vadonatúj TCR autóját, amit a WTCR-ben tesz próbára, mielőtt az év második felében megkezdené az ügyfeleknek történő értékesítést. 

A német márka kizárólagos partnere a belga Comtoyou Racing lesz, amely a 2020-as szezonban is kitartott az Audi mellett, annak ellenére, hogy a gyártó visszavonta pilótáit a Túraautó Világkupából. 

"Ezzel a döntéssel lehetőségünk nyílik rá, hogy különböző nemzetközi versenypályákon teszteljük az új modellt, ráadásul a létező legnagyobb nyomás alatt. Csak ezt követően, az év második felében kezdjük meg az autók szállítását az ügyfélcsapatoknak" - mondta Chris Reinke, az Audi Sport Customer Racing vezetője. 
"Jean-Michel Baert csapata 2017 óta kiválóan megismerte az autóinkat, nemzetközi versenyeket és bajnoki címeket szereztünk velük, és a kezdetek óta jelen vannak az FIA WTCR-ben."

Magyarországon, Győrben készül az új Audi RS 3 LMS TCR motorja | Eurosport

Hosszú várakozás után az Audi Sport ma (február 5-én) bemutatta második generációs TCR-autóját , amely az elődhöz hasonlóan az A3 modell alapjaira épül, és továbbra is az RS 3 LMS nevet viseli. Az ügyfeleknek egyelőre várniuk kell, hogy kipróbálhassák a német márka legújabb versenygépét, mivel 2021 első felében még sűrű tesztprogram vár az autóra, mielőtt megkezdődne az értékesítés.

2021-ben összesen összesen négy új Audi RS 3 LMS érkezik a WTCR-be, melyek közül kettőt gyári versenyzők vezetnek majd. 2019 után visszatér Fred Vervisch, akihez a Comtoyou-nál tavaly futamot nyerő Nathanael Berthon csatlakozik. 

A másik két autót privát pilótáknak adják, közülük az egyik várhatóan a bajnokság egyik legnépszerűbb figurája, Tom Coronel lehet, és a tavalyi újonc-bajnok Gilles Magnus visszatérésére is jó esély mutatkozik. 

"(Fred) egy rendkívül tapasztalt, nagy műszaki tudással rendelkező, és igen megbízható versenyző. Tökéletes tesztpilóta az új autónkhoz. Mellé egy új igazolás érkezik, Nathanael Berthon, aki már több kategóriában is megmutatta képességeit" - méltatta a gyár által küldött versenyzőket Reinke.

A Túraautó Világkupa idén a szokottnál később, június első hétvégéjén rajtol a Nordschleifén, azaz a németek hazai pályán mutathatják meg először az új TCR-autót. 

A WTCR 2021-es mezőnye (csak a hivatalosan bejelentett nevezők):

WTCR-mezony.jpg

Hozzászólások