WTCR - Guerrieri másodszor, a Volkswagen végre először
Guerrieri másodszor, a Volkswagen végre először
Fotó: fiawtcr.com

Guerrieri másodszor, a Volkswagen végre először

LantiLanti
2019/05/19 14:46

Esteban Guerrieri nyerte a fordított rajtrácsos második zandvoorti futamot, az All-Ink.com Münnich Motorsport argentin pilótája az élről indulva, végig vezetve győzött.

Az első négyben nem változott a sorrend az időmérőn kialakulthoz képest, Benjamin Leuchter lett a második a Sebastien Loeb Racing Volkswagen Golffal, márkatársát, Johan Kristofferssont megelőzve, miközben a negyedik helyen Nicky Catsburgot intették le a Hyundai-jal.

Mikel Azcona ért be ötödikként, akit a start után Yvan Muller megelőzött, ám később a Lynk & Co négyszeres világbajnoka kisodródott az utolsó kanyarban, és visszacsúszott a tizedik helyre.

Ennek köszönhetően Augusto Farfus és Michelisz Norbi is egy-egy helyet javítva lett hatodik illetve hetedik. Dicséretet érdemel még Yann Ehrlacher, aki az első kör felét kerék a keréken autózta Thed Björkkel, és végül nyolcadik lett a versenyen.

A másik magyar pilóta, Tassi Attila sajnos már az elején kiesett, miután Tom Coronel beleforgatta a falba.

Guerrieri idei második győzelmét aratta, és 20 pontra növelte az előnyét Nestor Girolamival szemben. Volkswagenes versenyző idén most állt először a dobogón, és mindjárt kettő.

A második zandvoorti futam végeredménye:

R1.jpg

Az összetett állása a második zandvoorti verseny után:

ossz.jpg

A hétvége záró futamát 16:30-tól nézhetitek meg az Eurosport 2-n.

Hozzászólások