WTCR - Giovanardi is a BTCC-ben folytatja
Giovanardi is a BTCC-ben folytatja

Giovanardi is a BTCC-ben folytatja

LantiLanti
2014/02/05 10:00

Giovanardi_BTCC

Alain Menu után egy másik többszörös brit bajnok klasszis (és WTCC-menő), Fabrizio Giovanardi is visszatér a BTCC-be, a 24 futamgyőzelemmel büszkélkedő olasz a Motorbase Performance (szponzornevén Airwaves Racing) színeiben egy NGTC-s Ford Focus ST-t vezet majd idén.

Giovanardi 2006 és 2010 között 122 futamon indult a Brit Túraautó Bajnokságban, és ennek mindegyikét a Triple Eight (korábban VX Racing) csapat színeiben, Vauxhall versenyautókkal teljesítette. Utoljára 2010-ben, Thruxtonban állt rajhoz, ahol két futamot is megnyert.

Az elmúlt négy év során azonban nem kapott szerződést igazán rangos nemzetközi bajnokságban, így a Superstars sorozatban, az olasz GT bajnokságban illetve a Nürburgring 24 óráson próbálkozott, ám saját elmondása szerint mindig is visszavágyott egy komoly túraautós sorozatba.

"Nagyon örülök, hogy visszatérhetek ebbe a különleges bajnokságba. Az elmúlt négy évben főleg hosszútávú versenyeken indultam, de azok unalmasak voltak számomra. Arra van szükségem, hogy újra bajnoki címért harcolhassak, és erre ez a legjobb hely. Természetesen tisztelem a BTCC többi résztvevőjét, de az a célom, hogy újra bajnok legyek. Nagyon akarom azt a harmadikat" - mondta a 2007-es és 2008-as év győztese.

A 47 esztendős Giovanardi számára teljesen új lesz az NGTC-s Ford, utoljára ugyanis még S2000-es autóval (TC3) szerepelt a BTCC-ben.

"Sosem vezettem még ilyen autót, az utolsó győzelmemet egy S2000-es technikával értem el, az azóta használt versenyautóim pedig nagyon különböznek ezektől. Érdekes kihívás lesz, gyorsan alkalmazkodnom kell majd a körülményekhez" - idézi az olaszt a TouringCarTimes.

Giovanardi érkezését hamarosan újabb fontos bejelentés követheti, a TCT értesülései szerint ugyanis a West Surrey Racing nemsokára nyilvánosságra hozhatja, hogy megállapodott Colin Turkingtonnal, amivel hétre emelkedne a 2014-es BTCC szezonban részt vevő korábbi bajnokok száma. Ütős!

Fotó: PSP Images (via: TouringCarTimes)

Hozzászólások