WTCR - Gazdára találtak az első TCR Hyundaiok
Gazdára találtak az első TCR Hyundaiok
Fotó: Hyundai Motorsport

Gazdára találtak az első TCR Hyundaiok

LantiLanti
2017/12/11 13:39

A napokban átvehették autóikat a Hyundai első túraautós ügyfelei, az átadóra a koreai márka németországi motorsportos központjában, Alzenauban került sor. Az első vásárlók között egy dél-koreai és egy olasz csapatot találunk, előbbi a TCR Ázsiában és a TCR Koreában kíván versenyezni, utóbbi pedig minden emberi számítás szerint a WTCR-ben indul majd.

A KMSA és a BRC Racing közül számunkra az utóbbi az érdekesebb, hiszen hivatalosan ez a csapat végezte a Hyundai i30 N TCR tesztelését illetve versenyeztetését (az utolsó két TCR IS hétvégén), és valószínűleg ők lehetnek a márka gyári támogatott alakulata a 2018-ban rajtoló WTCR Túraautó Világkupában. Az ünnepélyes átadón a gyártó részéről a Hyundai Motorsport csapatvezetője, Michel Nandan, és az ügyfélversenyzés felelőse, Andrea Adamo is megjelent.

A istálló az olasz BRC Gas Service tulajdonában van, amely többek között személyautókhoz gyárt LPG-s átalakító csomagokat. Saját elmondásuk szerint 70 országban vannak jelen, alkalmazottaik száma meghaladja az ezret, 2015-ben pedig 100 millió eurós forgalmat bonyolítottak le. Az olasz piac 24%-as az övék, és évente körülbelül 500 ezer átalakító csomagot adnak el.

A versenycsapatot 2009-ben alapították, majd eleinte a spanyol endurance bajnokságban szerepeltek. Később alternatív üzemanyaggal hajtott autók számára szerveztek bajnokságot, 2012-től pedig átnyergeltek a ralira. 2016-ban a nemzetközi porondon is jól ismert Giandomenico Bassóval megnyerték az olasz ralibajnokságot, majd idén a Hyundai partnereként megjelentek a TCR utolsó két versenyhétvégéjén.

Ha becsuktok minden ajtót és ablakot, elmondom a véleményem. Szerintem igazából teljesen mindegy, milyen tapasztalat van a hátuk mögött, hiszen ha tényleg Hyundai gyári támogatott csapat lesznek, akkor minden fontos pozícióba a koreai márka adja majd az embereket. Sokkal fontosabb, hogy a csapat mögött egy tőkeerős és elkötelezett cég áll.

A sajtóanyag az eladott autók darabszámát nem részletezi, azt viszont megtudjuk belőle, hogy az i30 N TCR ára 128.000 euró, és ha valaki egyszerre több autót is vásárol, az kedvezményt kap a tartalék alkatrészek árából. Négy autó megvétele esetén az engedmény eléri a 28.000 eurót.

A WTCR Túraautó Világkupára december 15-től lehet leadni a nevezéseket az FIA-nál.

Hyundai_atadas_elso

Hozzászólások