WTCR - Gabriele Tarquini folytatni szeretné, és tárgyalni fog a Hyundai-al
Gabriele Tarquini folytatni szeretné, és tárgyalni fog a Hyundai-al
Fotó: fiawtcr.com

Gabriele Tarquini folytatni szeretné, és tárgyalni fog a Hyundai-al

LantiLanti
2020/01/02 14:21

Mióta átlépte az 50-et, Gabriele Tarquini szinten minden évben megkapja a kérdést: mikor szeretne visszavonulni? A tavalyi világkupa győzelem után mondjuk kevesebben voltak olyan pofátlanok, hogy erről faggassák, idén viszont minden a régi.

Az olasz túraautós klasszis mögött ezúttal egy visszafogottabb év áll, címvédőként csak a nyolcadik helyen zárt, két futamgyőzelemmel. Voltak balszerencsés pillanatai, a szezon második felében pedig beállt Michelisz Norbi mögé, és komoly érdemei vannak abban, hogy csapattársa bajnok lett.

Egy ilyen szezont követően viszont ismét felmerült a pépesre rágott kérdés: érzi-e annak a kockázatát, hogy ez lehetett az utolsó aktív éve versenyzőként.

"Ez a kockázat mindig megvan, főleg ha 57 éves vagy. De akárcsak az elmúlt hét-nyolc évben, erről én magam döntök, és csak az utolsó versenyhétvége után" - mondta Tarquini a TouringCarTimes-nak.
"Az idei év nem úgy sikerült, mint a tavalyi. Voltak benne hullámhegyek és völgyek is, műszaki problémák, hibák, balesetek. De még mindig ott vagyok az elejében. Idén fantasztikus lett a versenyző felhozatalunk azzal, hogy Augusto és Nicky is csatlakozott hozzánk, de egy szinten voltam velük. Norbi pedig természetesen csodálatos szezont futott."

A veterán pilóta a jövőjével kapcsolatban egy jó hír elárult: szeretne aktív maradni, és szíve szerint csapatot sem váltana. 

"Jelenleg az van bennem, hogy folytatni akarom. Beszélnem kell még erről a Hyundai-al, mert mindenképpen maradni szeretnék náluk. Ők aztán majd eldöntik, melyik számomra a legmegfelelőbb hely. Egyelőre a Hyundai embereire várok."

Amikor a TCT újságírója arra kérte, hogy számokkal fejezze ki a jövő évi esélyeit, Tarquini úgy válaszolt, jelenleg 50-50% mindkét verzió. 

Persze a maradás még mindig nem jelenti azt, hogy a WTCR-ben folytatja, hiszen a Hyundai az elektromos TCR-ben is jelen lesz, ahova szintén kellenek versenyzők. 

Ami a világkupát illeti, korábban arról lehetett hallani, hogy egy fiatal versenyzőt hoznának Michelisz Norbi mellé, ám a legfrissebb pletykák szerint vannak, aki szívesebben látnának két rutinos pilótát a BRC-nél. Norbi társa így akár Nicky Catsburg vagy épp Tarquini maradhat 2020-ban. 

Kit látnál szívesen Michelisz Norbi mellett a Hyundai-ban?


Gabriele Tarquini
 
0% (0 szavazat)
Nicky Catsburg
 
0% (0 szavazat)
Augusto Farfus
 
0% (0 szavazat)
Mikel Azcona
 
0% (0 szavazat)
Luca Engstler
 
0% (0 szavazat)
Pepe Oriola
 
0% (0 szavazat)
Összes szavazat: 0
Hozzászólások