WTCR - Jól indult a Hungaroring a Zengő Motorsport számára
Jól indult a Hungaroring a Zengő Motorsport számára
Fotó: fiawtcr.com

Jól indult a Hungaroring a Zengő Motorsport számára

LantiLanti
2020/10/17 11:02
Csuromvizes pályán rendezték az első WTCR szabadedzést a Hungaroringen, ami kiválóan alakult a Zengő Motorsport számára: Mikel Azcona a második időt érte el a Cuprával, és csak 1 tizedet kapott a leggyorsabb Esteban Guerrieritől.

A spanyol pilóta és a magyar csapat tempója nem meglepő, már a Szlovákiaringen is rettentően jók voltak, csak akkor a gyengén sikerült időmérő edzés miatt dobogók helyett nagy felzárkózásokat láthattunk.

Az új Cupra viszont erős, a csapat egyre jobban kiismerni, Azcona pedig - Kismarty-Lechner Gábor szavaival élve - egy istenadta tehetség. Ehhez hozzájön még a továbbra is kedvező súlykompenzáció, és már kész is a futamgyőzelemre esélyes recept. 

Persze ne bízzuk el nagyon magunkat, hiszen nem az FP1-en, hanem az időmérőn kell majd jól menni, de nem véletlen, hogy az elmúlt napokban elég sok helyről suttogták azt, Azcona és a Zengő Motorsport ezen a hétvégén esélyes lehet a győzelemre. 

Az első szabadedzésen a gyártók erőegyensúlya is viszonylag megvolt: Nathanael Berthon lett a harmadik az Audival, a pályát nagyon érző Gabriele Tarquini ötödik a Hyundai-jal, és még két Lynk & Co is befért az első tízbe. 

Michelisz Norbi és Tassi Atika kisebb problémákkal küzdött; a Hyundai i30 N TCR motorja kihagyogatott - talán a víz miatt - a Honda Civic Type-R TCR-nél pedig először a világítással, aztán meg a párásodással kínlódtak. 

Boldizs Bence viszont ügyesen használta a pályaismeretét, és egy bíztató 15. idővel kezdett. Csapattársa, Kismarty-Lechner Gábor pedig követte a saját programját, és fokozatosan kezdte meg a tempó felépítését. Neki azért jól jönne egy száraz kvali, mert még nincs meg teljesen az önbizalom az új Cupra León Competiciónnal. 

Az FP1 végeredménye:

FP1-hungaroring-2020.jpg

A program a második szabadedzéssel folytatódik, amely 13:30-kor kezd, és az Eurosport Player élőben közvetíti. 

Hozzászólások