WTCR - Fotó: ilyen lesz a Vesta belseje
Fotó: ilyen lesz a Vesta belseje
Fotó: AvtoVAZ

Fotó: ilyen lesz a Vesta belseje

LantiLanti
2014/07/21 07:19

Kb. egy hete már tudjuk, az augusztus végén megnyitó Moszkvai Nemzetközi Autókiállításon a Lada bemutatja a 2015-ös évre tervezett WTCC-s versenyautója, az új Vesta első prototípusát. A modellt nagy titokzatosság övezi, eddig csak grafikákat és néhány részletet tettek közzé, nyilván azért, hogy nagyobbat szóljon.

A Vesta utcai változata csak 2015 szeptemberében kerül sorozatgyártásba, ám a TC1-es szabályok már nem írnak elő kötelezően legyártott darabszámot és gyártási időt sem, így elméletileg semmi akadálya, hogy az orosz márka új B-kategóriás autója közel egy évvel a piacra lépés előtt megjelenjen a Túraautó Világbajnokságon.

A Lada sokat vár a Granta-Vesta váltástól, hiszen az előbbi modell méreteinél fogva nem igazán volt alkalmas versenyautónak, rövid, keskeny és a tengelytávja is kicsi. Ebből kifolyólag az oroszok rengeteget szenvedtek az aerodinamikai hatékonyság a mechanikai tapadás és az egyensúly hiányával.

E sorok apropója nem más, mint egy újabb kép, pontosabban egy számítógépes grafika, amely a Vesta belső világát tárja elénk. Nyilván nem a WTCC-s, hanem az utcai változatét... :)

Ez azért már nem Priora szint...

Vesta_belso

Hozzászólások