WTCR - Ficza Feri is a SEAT kupában indul
Ficza Feri is a SEAT kupában indul

Ficza Feri is a SEAT kupában indul

LantiLanti
2013/12/16 10:36

Ficza_antal_seat

A Zengő Motorsport honlapja ma hivatalosan is bejelentette, hogy a mindössze 15 éves Tóth Norbert mellett a nála csak két évvel idősebb ifj. Ficza Ferenc lesz a Zengő Junior Team második versenyzője a jövőre újrainduló SEAT León Európa-kupán.

A WTCC-s csapat kistestvére idén az ETCC-ben indult, hogy szintén Feri volt az egyik pilóta, így számára nem lesz ismeretlen a társaság, a bajnokság és az autó viszont annál inkább. Mondjuk ezzel - új sorozatról lévén szó - mindenki másra is igaz.

Feri 2010-ben az RCM Motorsport színeiben megnyerte a Suzuki Kupát, 2012-ben pedig az Unicorse Alfa Romeo 156 S2000-es versenyautójával nemzetközi szinten is elkezdte gyűjteni a tapasztalatokat az ETCC-ben. Legjobb eredményét Monzában érte el, amikor harmadik lett az S2000-es mezőnyben.

Idén is maradt a Túraautó EB-n, ám a Zengő Junior Team színeiben egy SEAT León Supercopára váltott, amivel az SMT (Single Make Trophy) kategóriában versenyzett. A szezon nem kezdődött problémamentesen, Ferinek szoknia kellett több mint 300 lóerős turbós autót, és műszaki hibákból is akadt bőven.

Az idényzáró hétvégére állt össze a kép, Brnoban két második helyet szerzett a géposztályban, amivel ő volt a forduló legjobbja. Tavalyi eredményét megismételve nyolcadik lett a kategóriában.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Zengő Junior Team három autót szeretne indítani az Europcup-ban, így egy ülés még kiadó. Jelenleg is folynak a tárgyalások a sorozat 2010-es bajnokával, Wéber Gáborral, ám még szükség van egy-két támogatóra, hogy biztossá váljon Gabi indulása.

Weber_uj_seat

Információink szerint Feri és Norbi már túl is van az első közös teszten, amire december elején került sor a Hungaroringen.

Az viszont már most biztos, hogy a két csikónak nagy szüksége lenne egy tapasztalt, a bajnokságot (pontosabban elődjét) jól ismerő, sokat látott csapattársa az eredményes fejlődéshez.

A Zengő Junior Team bejelentéséből az is kiderül, hogy az istálló idei másik versenyzője Nagy Norbert valószínűleg 2014-ben is az ETCC-ben megy majd, illetve megerősítették a hírt, mely szerint az Eurocup nem lesz a WTCC betétbajnoksága.

Jelenleg is várjuk a megerősítést az Eurosporttól, hogy közvetítik-e a sorozat hétvégéit.

Fotó: WTCC Media, ifj. Ficza Ferenc FB

Hozzászólások