WTCR - FIA vizsgálat a Ladánál

FIA vizsgálat a Ladánál

LantiLanti
2012/12/06 17:21

Az FIA háromtagú küldöttsége, Pierre Marcel, Louis Marie és Manuel de la Cruz kedden ellátogatott a Lada gyárba, ahol az orosz szövetség képviselőjével Mikhail Bonch-Osmolovky úrral közösen ellenőrizték a Granta utcai változatának gyártási folyamatát és feltételeit. A vizsgálatra azért volt szükség, mert a WTCC szabályai szigorúan meghatározzák, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie egy típusnak ahhoz, hogy abból a vb-n szereplő túraautó készülhessen.

A küldöttség a Granta gyártósor minden fontosabb szakaszát megvizsgálták, a fémmegmunkáló részlegtől az összeszerelésig. Elvégezték a szükséges geometriai méréseket az autón, és fotókat is készítettek az FIA számára. A Lada legnagyobb örömére a felügyelők mindent rendben találtak, azaz az oroszok újabb fontos lépést tettek a 2013-as WTCC szereplés felé.

Az említett társaság később Artjom Fedoszovval, az AvtoVAZ sales- és marketingrészlegének elnökével kiegészülve a Lada Motorsport műhelyét is meglátogatta, ahol a Granta kupás és WTCC-s változata készül. A küldöttség elégedett volt a látottakkal,  és úgy vélték, egyelőre minden megfelel a világbajnokság előírásainak.

"Ez a látogatás nagyon fontos lépés a Lada számára, hiszen a homologizációs folyamat egyik nélkülözhetetlen állomása. Az FIA ellenőrizte, hogy a Granta utcai változata valóban megfelel-e az előírásoknak, és szerencsére mindent rendben találtak. Persze van még mit tenni bőven, a homologizáció megszerzéséhez ugyanis a WTCC-s változatot is jóvá kell hagynia a szövetségnek" - mondta a Túraautó Hírblognak a Lada Sport Europe vezetője, Ivanov Iván.

Lada hivatalos közleménye azzal zárul, hogy 2013-ban a Lada Sport és a Lukoil Racing közös csapatában a kétszeres brit bajnok James Thompson és az ismert orosz pilóta, Alexej Dudukalo versenyez majd a világbajnokságon. Ebből tehát úgy tűnik, csak egy Lada csapat lesz 2013-ban. Bár hosszú még a tél...

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: WTCC Media

Forrás: Lada AvtoVAZ 

Hozzászólások