WTCR - Félmilliárd néző!
Félmilliárd néző!

Félmilliárd néző!

LantiLanti
2013/02/01 13:26

TV_WTCC

Véget ért a nézettségi adatok vizsgálata, és immár hivatalos, hogy a WTCC legmerészebb 2012-es célját is elérte, összesen több mint 500 millióan látták a Túraautó Világbajnokság közvetítéseit világszerte. A németországi IFM sportkutató cég jelentése alapján a tavalyi év során 144 csatorna sugárzott adást legalább egy WTCC hétvégéről, és összesen 1081 óra közvetítés jutott el a nézőkhöz. A pontos nézőszám 512 millió, ami 12%-os növekedést jelent a 2011-es adatokhoz képest.

"Az Olimpia és a Labdarúgó Európa-bajnokság ellenére a WTCC - sok más eseménnyel ellentétben - növelni tudta nézettségét, és egészséges fejlődést mutatott, folytatva az elmúlt évek tendenciáit. A népszerűség emelkedése a jól működő televíziós terjesztésnek köszönhető, illetve annak, hogy a sorozat tovább terjeszkedett az olyan pán-európai csatornákról, mint az Eurospot és a Star Sports" - mondta Ulrich Lacher, a IFM ügyvezető igazgatója az 'fiawtcc.com' oldalnak.

Komoly eredménynek tartja a félmilliárdos határ átlépését a WTCC-t promótáló Eurosport Events médiajogokért felelős vezetője is.

"Rendszeres műsorok vannak a bajnokságról Európában, Amerikában, Japánban és az Ázsia-Csendes-óceáni  régióban is. 144 társaságnak köszönhetően 180 országot érünk el világszerte. Ez a bizonyíték arra, hogy a WTCC nem csak egy szórakoztató sport-show, hanem egy erős kommunikációs eszköz, a programok minőségének, és a kiterjedt televíziós közvetítéseknek köszönhetően" - fogalmazott Antonios Argyropoulos.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások