WTCR - Fékhiba okozta Tarquini balesetét
Fékhiba okozta Tarquini balesetét

Fékhiba okozta Tarquini balesetét

LantiLanti
2013/04/11 16:48

Tarquini_Monteiro_marr

Egy ígéretes, pole pozíciót érő időmérőt követően - amilyenre egyébként Roberto Colciago 2005-ös, Accord-os pueblai szereplése óta nem volt példa a Honda-nál -  valamint egy dobogós helyet érő első verseny után Gabriele Tarquini látványosan összetörte a Civic-et  a marrakeshi hétvége második futamán. Az egész jelenet meglehetősen furcsa volt az olasz vezetési képességeit ismerve, és később ki is derült, hogy fékprobléma okozta a balesetet.

“Gondjaim voltak a fékekkel. Először mentem az autóval olyan pályán, ami ennyire igénybe veszi őket, és öt-hat kör után kezdtek problémáim lenni vele. Nem tudtam megelőzni Basseng-et, MacDowall pedig a nyakamon volt. Utólag végignézve talán jobb lett volna, ha elengednem MacDowallt, hogy lehűtsem a fékeket”  - mondta Tarquini a ‘fiawtcc.com’ oldalnak.

A gyári Castrol Honda alakulat biztató fejlődést mutatott a Monzai első forduló után, de Tarquini elmondása alapján motorerőben még mindig lemaradásuk van a Chevrolet-vel szemben.

“Nehéz volt Nykjaert magam mögött tartani (az első versenyen). Sajnos elég volt egyetlen hiba, és megelőzött. Határozottan előreléptünk a sebesség tekintetében, de a Chevyknél még mindig lassabbak vagyunk, ezért nem esélyem sem volt visszaelőzni őt a végén.”

A WTCC harmadik fordulóját április utolsó hétvégéjén, Szlovákiában rendezik.

Fotó: WTCC Media Fordította: Lacah

Hozzászólások