WTCR - Ex-F1-es pilóta csapata indul a WTCR-ben
Ex-F1-es pilóta csapata indul a WTCR-ben
Fotó: JAS Motorsport

Ex-F1-es pilóta csapata indul a WTCR-ben

LantiLanti
2018/01/29 19:36

Megtörtént a második hivatalos csapat-bejelentés a Túraautó Világkupában, az elsősorban endurance versenyekről ismert Boutsen Ginion Racing ma a Twitteren hozta nyilvánosságra, hogy két Honda Civic-kel áll rajthoz a 2018-as WTCR szezonban.

A csapatot 1998-ban a korábbi háromszoros Formula-1-es futamgyőztes Thierry Boutsen sógora, Olivier Lainé alapította, az Arrows, a Benetton, a Williams, a Ligier és a Jordan korábbi pilótája pedig tanácsadóként vállal benne szerepet. Az istálló a Formula Le Mans és az ELMS mellett már a Le Mans 24 óráson is elindult, de a magyar közönség a Hungaroringen is találkozhatott velük, hiszen korábban versenyeztek a Renault Mégane Kupában.

2016-ban az első között csatlakoztak az induló TCR Benelux sorozathoz, ahol két Honda Civic-kel indultak. Az egyiket egész évben a Renaud Kuppens - Benjamin Lessennes páros vezette, a másikban pedig Stéphane Lémeret mellett Tiago Monteiro, Michelisz Norbi, Matt Neal és Kris Richard váltotta egymást. Sőt, egy harmadik autóval Tom Coronel is megfordult náluk. Norbi hat futamon indult velük és ebből ötöt megnyert, a csapat pedig Lémeret-vel elvitte a bajnokságot, majd 2017-ben, már Lessennes-vel, megvédték címüket.

A Boutsen Ginion Racing tavaly a TCR International-ben is feltűnt, ahol Aurélien Panis-szal megnyerték a thaiföldi első versenyt, de többek között Coronel is feltűnt náluk a Spai versenyen.

"Ez egy új és nagyszerű kihívás az egész csapatom számára. Örülünk, hogy belefoghatunk ebbe a nagy kalandba az FIA Túraautó Világkupában. Két sikerekkel teli évet követően nem is volt kérdés, hogy a Hondával folytatjuk, és már nagyon várjuk az első teszteket az új Civic TCR-el" - mondta Laine.

A két versenyzőt csak később nevezi meg a belga alakulat. A Comtoyou után a Boutsen Ginion a második csapat, amely hivatalos bejelentést tett, ám hamarosan a Hyundai gyári támogatását élvező BRC istálló, illetve a belga WRT is nyilvánosságra hozhatja terveit.

Hozzászólások