WTCR - ETCC: eltérő hangulatban a két Norbi
ETCC: eltérő hangulatban a két Norbi

ETCC: eltérő hangulatban a két Norbi

LantiLanti
2014/04/19 19:51

Kissnorbi_pr_qp

Kevéssel a Túraautó Világbajnokság időmérő edzése előtt rendezték az ETCC kvalifikációját, ahol két magyar versenyző is érdekelt volt. Kiss Norbi (Unicorse - Alfa Romeo 156) és Nagy Norbi (MGS Racing - Chevrolet Cruze LT) is a 2011 előtti WTCC-s autóknak fenntartott S2000-es géposztályban indult.

A harminc perces edzésen Kiss Norbi a kiváló ötödik helyen zárt, és elégedetten nyilatkozhatott a nemzetközi sajtónak, Nagy Norbi viszont 20. lett, és nagyon szimpatikusan nem próbált magyarázkodni, hanem önkritikus hangvételben beszélt az időmérőről.

Kiss Norbi ezúttal is maga mögé utasított két 1.6 turbós autót, valamint komoly, négy tizedes hátrányt osztott ki az ETCC címvédőjének, Petr Fulinnak. Az alfás pilóta és az Unicorse teljesítménye még a TouringCarTimes figyelmét is felkeltette; Neil Hudson is interjút készített a magyar pilótával.

"Az Alfa egy kiváló autó, nagyon köszönöm a csapatnak, hogy mehetek vele. Tetszik a pálya is, ahol először járok életemben, és kifejezetten örülök annak, hogy sikerült legyőznöm Petr Fulint, a tavalyi bajnokot" - mondta Norbi a TCT-nek.

Egy körön elég egyértelmű Kiss Norbi és az Unicorse fölénye, a verseny azonban egy más világ, főleg mivel a mezőnyben vannak hátsókerekes autók is.

"Nehéz futamokra számítok, mivel a BMW-k előnyben vannak hosszabb távon, az elsőkerekes autók számára pedig problémásak lehetnek az elnyújtott kanyarok. A versenyek második felében valószínűleg erősek lesznek az ellenfelek, ezért fontos, hogy az elején kellő előnyt autózzak ki" - zárta Norbi.

Az elmúlt években ez a WTCC-ben is sokszor elhangzott, de csak ritkán volt érzékelhető. Reméljük, most is így lesz.

Nagynorbi_pr_qp_2

Az MGS Racing Chevrolet-jával Nagy Norbi az abszolút 20. helyen zárt, ami a kategóriában egy kilencedik pozíciónak felel meg. A fiatal pilóta nem keresett magyarázatokat, kerek perec kijelentette, elégedetlen az eredménnyel.

"Elégedetlen vagyok, mert több van bennem és a kocsiban is. Ma még keressük a csapattal a megfelelő beállítást. Úgy gondolom, a reggeli irányába kell tovább haladnunk. Holnap kemény napunk lesz” - mondta Norbi.

"Az autón a reggeli beállításokhoz képest még változtattunk. Sajnos valószínűleg ez az irány nem volt megfelelő, mivel a kocsi és Norbi nem került igazán összhangba. Jelenleg a megfelelő beállítást keressük az eddig két nap tapasztalata alapján, hogy vasárnap reggel a legjobbat hozzuk ki Norbiból és Chevy-ből a pályán. Tegnap is éjfélig dolgoztunk, ma is megtesszük. Bízunk benne, hogy holnapra még jobb kocsit teszünk Norbi alá, és ő a lehető legjobbat hozza majd” - tette hozzá Cselényi Balázs, az MGS Racing csapatfőnöke.

Vasárnap sűrű programja lesz az ETCC mezőnyének, reggel kilenckor warm up, 10:00-tól első, 11:10-től pedig második futam. A hétvége eseményeiről jövő hét kedden este 18:00-tól egy egyórás összefoglalóban számolunk be az Eurosport 2-n.

U.i.: Michelisz Norbi is átnézett az Unicorse-hez, láthatjátok a fotón. :)

Fotó: Unicorse, MGS Racing

[ad#2]

Hozzászólások