WTCR - Eric Néve búcsúja

Eric Néve búcsúja

LantiLanti
2012/09/27 22:35

A szezon végeztével a Chevrolet gyári szinten kilép a WTCC-ből, a csapatfőnök, Eric Néve azonban hamarabb távozik a hajóról, a francia sportvezető október elsején már új kenyéradójánál, a német HWA AG-nál áll munkába. Néve már a sonomai WTCC futamra sem utazott el, a csapatfőnöki teendőket a Chevrolet/Cadillac európai kommunikációs igazgatója, Vijay Iyer látta el.

A francia volt a Chevy WTCC programjának egyik élharcosa, már a munka kezdetén, 2004-ben jelen volt, és végig ő irányította az amerikai márka túraautó programját. Vezetésével eddig két egyéni és két gyártó világbajnoki címet szerzett a Chevrolet, és úton van a harmadik siker. Néve számára a WTCC-s program többet jelentett egyszerű munkahelynél, Ő volt az, aki még az utolsó utáni pillanatban is megpróbálta megmenteni a gyári csapatot azzal, hogy közvetlenül Amerikából szeretett volna pénzt szerezni.

A mai nap során a WTCC hivatalos Facebook oldalán is elbúcsúztak a kamerák által nagyon kedvelt csapatfőnöktől, aki a október elsejétől a HWA-nal a Mercedes DTM-es és Forma-3-as programjain dolgozik majd. A hátralévő három WTCC fordulón valószínűleg Iyer látja el Néve eddigi feladatait.

"Eric kulcsfigura volt a WTCC projekt során, ő jelentette a kapcsolatot a Chevrolet és az RML között. A műszaki kérdésekbe nagyon nem folyt  bele, viszont neki köszönhetően az RML-nek csak a közvetlen feladatokra kellett koncentrálnia. Néve eddig Mark Kempének felelt, Vijay az ő helyét veszi át" - magyarázta a személyi változásokat Ron Hartvelt, az RML Chevrolet projekt menedzsere.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások