WTCR - Engstler papa: ünnep és búcsú?
Engstler papa: ünnep és búcsú?

Engstler papa: ünnep és búcsú?

LantiLanti
2013/11/22 17:12

Engstler_unnepseg_makao_2

Ahogy arról a makaói hétvége felvezetésében már beszámoltunk, Franz Engstler tiszteletreméltó mérföldkőhöz érkezett, a német veterán idén 25. alkalommal állt rajthoz a Makaó GP-n. Ez alkalomból egy komplett tűzálló ruházatot, azaz egy overált, egy pár kesztyűt és egy pár cipőt adományozott a Makaó Grand Prix Múzeumnak.

Az átadásra egy ünnepélyes fogadás keretében került sor, amelyet Philip Newsome 'The Macau Grand Prix at 60. A Diamond Celebration' című könyvének bemutatása alkalmából szerveztek a múzeumban. Az eseményen Jean Todt, az FIA elnöke és Joao Manuel Costa Antunes, a Makaó GP koordinátora is megjelent.

A futamokon azonban már nem volt igazán ok az ünneplésre. Az első versenyen Engstler papa a 13. helyen ért célba, a másodikon viszont a pontszerzők között intették le, ám egy büntetés miatt végül ismét nulla ponttal zárta a hétvégét.

Ami talán az utolsó volt a WTCC-hez ezer szállal kötődő Engstler pályafutásában.

"Elég őrült módon sikerült megünnepelni a 25. évfordulót. Pedig lehet, hogy ez volt az utolsó. Nagyon nehéz bármit is összehozni 2014-re" - mondta Engstler az Autosportnak.

A német alakulat picit hasonló helyzetbe került mint a honfitárs All-Inkl.com Racing. Pénz lenne a versenyzésre, de a körülmények nem megfelelőek.

"Vannak szponzoraink, és a szándék sem hiányzik, de mindenképpen német márkával kéne mennünk, a BMW viszont semmilyen segítséget nem ad."

Gyanítom, ezt úgy kell érteni, hogy a szponzorok azt szeretnék, ha német autóval menne a csapat. Erre a BMW 320TC-vel és a TC2-es géposztályban lenne lehetőség, ám ahhoz, hogy a bajor márka felvegye a versenyt a többi TC2-es autóval szemben, kéne egy pici fejlesztés. A gyártó azonban nem segít.

Őszintén szólva, csapatok jöhetnek-mehetnek, de az Engstler Motorsport annyira összeforrt a WTCC-vel, hogy az ő távozásuk megint egy szomorú mérföldkő lenne a bajnokság történetében.

Néhány fotó az átadásról:

Engstler_unnepseg_makao_1

Engstler_unnepseg_makao_3

Engstler_unnepseg_makao_4

Engstler_unnepseg_makao_5

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások