WTCR - Engstler papa 25 éve

Engstler papa 25 éve

LantiLanti
2013/05/24 18:38

Engstler_Aut_kupa_25

Szép dolog, ha az ember barátok között van, Franz Engstler pedig szinte hazatért múlt hét végén a Salzburgringre. És az "otthoniak" nem felejtették el az elmúlt évek emlékezetes pillanatait. 25 éve már, hogy Engstler papa először rajthoz állt az ausztriai pályán, egészen pontosan 1988-ban történt egy német Forma-3-as versenyen.

A jó öreg Franz azóta sok kalandot megélt. Versenyzett a régi DTM-ben, majd utódjában, az STW-ben is. 2007-ben megnyerte az ADAC Procar sorozatot, és abban az évben mutatkozott be a WTCC-ben, amelyhez azóta is hűségesen ragaszkodik.

A Salzburgring főnöke, Alexander Reiner egy díszes serleggel emlékezett Engstler elmúlt 25 évére.

"Mindig is nagy élmény volt a Salzburgringen versenyezni. Hihetetlen, hogy 25 év telt el azóta, hogy először mentem itt" - idézi Engstlert a Motorsport-Total.

Az a bizonyos első verseny nem is akármilyen társaságban zajlott.

"Többek között Michael Schumacher is ott volt, de több neves csapattársam is akadt a mezőnyben. Már akkor lehetett látni, hogy mennyire erős a Forma-3. Kemény csatákat vívtunk, de közben nagyon élveztük" - meséli tovább az 51 éves német.

Szinte szerénység volt Engstler papa részéről csak Schumacher nevét kiemelni, hiszen találunk még néhány igazi klasszist abban a mezőnyben. Csak néhány ismerős név: Joachim Winkelhock (ő lett a bajnok '88-ban), Frank Biela (ötszörös Le Mans 24h győztes), Michael Bartels (négyszeres FIA GT bajnok). A mezőny tagja volt még a tragikus sorsú Kesjár Csaba is, aki 19. lett az összetettben, illetve rajta kívül még egy magyar szerepelt a bajnokságban, Kövesdán András személyében.

Visszatérve Engstler papára, egy dolog nem változott az évek során, még mindig imád versenyezni.

"Szeretem a munkám. Nem sokan mondhatják ezt el magukról. Az elmúlt 25 évben sok nagyszerű ember állt mellettem, és most szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, akivel együtt dolgozhattam" - zárta Engstler.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások