WTCR - Engstler és a buggy

Engstler és a buggy

LantiLanti
2012/10/08 23:42

Franz Engstler számára közepesen alakult a sonomai WTCC hétvége, a német pilóta, aki tavaly még futamot nyert Oscherslebenben, mindkét versenyen pontot szerzett, ám a szezon első felében mutatott formájától továbbra is elmarad. A rutinos, 51 éves német BMW májsztró talán éppen ezért érezte szükségét, hogy valamivel feldobja a hangulatát, mielőtt távozik az Egyesült Államokból.

Meg is találta a módját, San Diegóban kipróbálta az All German Motorsport 750 LE-s, BMW motoros buggyját, amivel a csapat a legendás amerikai Baja 1000 névre hallgató tereprali / offroad versenyen indul majd. Az istállót Engstler főszponzora, a Liqui Moly támogatja, és a korábbi ralisztár, a '91-es VB szezon hatodik helyezettje, Armin Schwarz vezeti majd.

"Sosem tudtam elképzelni, hogy miként lehet ilyen hatalmas tempóval versenyezni a sivatagban. Nagy hatást tett rám az autó ereje és a felfüggesztés is. Senki és semmi nem képes megállítani ezt a szörnyet. A felfüggesztés, különösen a rugóút tekintetében teljesen eltér a BMW 320 TC-től. A WTCC-ben a rázókő is elég, hogy a futómű elérje a határait" - ámuldozott Engstler papa.

Reméljük a lelkesedést magával hozta Amerikából, de a vezetési stílust jobb, ha ott hagyta Schwarzéknak, mert azzal Suzukában nem sokra menne.

Fotó: All German Motorsport

Hozzászólások