WTCR - Engstler beteg, Kano váltja

Engstler beteg, Kano váltja

LantiLanti
2013/09/19 12:32

Kano_engstler_Arc

Néhány nappal a suzukai WTCC hétvége kezdete előtt változást jelentett be a Liqui Moly Team Engstler, a csapattulajdonos Franz Engstler betegsége miatt kénytelen kihagyni a japán versenyt, helyét pedig a 37 éves japán Masaki Kano veszi majd át.

Kano eddig valamennyi japán WTCC hétvégén ott volt, 2008 óta minden szezonban rajhoz állt vendégversenyzőként, és valamennyiszer az Team Engstler színeiben egy BMW-vel.

A korábbi ázsiai túraautó bajnok 2011-ben volt a legmeggyőzőbb, amikor egy 1.6 turbós autóval indult, és 12. lett az első futamon. Hazáján kívül csak egyszer állt rajthoz világbajnoki hétvégén, 2008-ban a makaói fordulóra is benevezett.

Kano jelenleg a japán SuperGT bajnokságban szerepel, ahol a GT300-as kategóriában négy ponttal a 24. helyet foglalja el.

Franz Engstler bemutatkozó versenye, azaz a 2007-es makaói hétvége óta egyetlen WTCC fordulót sem mulasztott el, most 138 futam után kényszerül partvonalra. A csapat várakozásai szerint azonban az 52 esztendő német Sanghajban már ismét ott lehet a mezőnyben.

Fotó: WTCC Media

Írta: Lanti

Hozzászólások