WTCR - Először utcán az All-Inkl
Először utcán az All-Inkl

Először utcán az All-Inkl

LantiLanti
2013/04/06 10:45

Huff_monza_r1

Újabb élménnyel gazdagodhat az All-Inkl.com Münnich Motorsport csapata: a hétvégére Marokkóba érkeztek a WTCC második fordulójára. A GT1-es világbajnok alakulatnak ez lesz az első utcai versenye az S2000-es SEAT León-nal.

“Az utcai pályák mindig különlegesek; tavaly év végén Makaóban már volt szerencsém megtapasztalni ezt. A hőség okozhat némi problémát, akár 30 °C is lehet, ami rendkívüli koncentrációt követel. A legfontosabb dolog, hogy kerüljük a pályát övező betonfalat” – mondta a csapatfőnök, René Münnich.

A WTCC-s bemutatkozás elég jól sikerült a csapatnak Monzában – Marc Basseng úgy lett negyedik a második futamon, hogy csak méterekkel maradt el Gabriele Tarquini Hondájától, és ezzel a dobogótól.  Rob Huff két szép felzárkózást mutatott be a mezőny végéről indulva, mindkétszer bejutott a legjobb tízbe (hatodik és tizedik helyen). Az összesítettben Basseng a hetedik helyen áll, Huff pedig jelenleg a tizedik. Az istálló harmadik a privát csapatok értékelésében.

“Szeretnénk a monzai jó teljesítményünkre alapozni. Reméljük nem lesz semmiféle balesetünk az időmérőn, és az egész hétvége folyamán ott tudunk lenni az élbolyban” – tette hozzá Münnich.

A csapat a monzai esős versenyek után azonnal megkezdte az autók felkészítését Marrakeshre.

“Fontos, hogy találjunk egy olyan beállítást, ami jó az utcai pályára, és nem okoz gondot a nagy melegben sem. Szeretnék minél több pontot szerezni, ezért a legfontosabb, hogy be tudjam fejezni mindkét futamot” – mondta Marc Basseng, az All-Inkl.com Racing pilótája és menedzsere.

A címvédő Rob Huff szintén nagyon várja már a hétvégét.

“Alig várom, hogy ismét autóba ülhessek, és minél jobb eredményeket hozhassak a csapatnak” – jegyezte meg Huff.

A hétvége egy 30 perces pénteki teszttel indult volna Marrakesh-ben, de ezt a viharos időjárás miatt törölték, így legközelebb szombaton, magyar idő szerint 11:00-kor ülhetnek autóba a versenyzők.

Fotó: WTCC Media

Fordította: Lacah

Hozzászólások