WTCR - Előre dolgozott a Citroen

Előre dolgozott a Citroen

LantiLanti
2013/07/05 14:59

A Citroen érkezésének ténye valószínűleg kevesekben okozott nagy meglepetést, elég komoly felvezetést kapott a dolog, közel egy éven keresztül pletykáltak róla. Az viszont már sokkal érdekesebb volt, hogy Portóban Yves Matton úgy nyilatkozott, már júliusban megkezdik az új autó tesztelését.

A Citroen nem rendelkezik tapasztalatokkal az S2000-es túraautók terén, bár a raliban szerzett információk kétségkívül segítik majd a francia márkát. De még a legtapasztaltabb gyártó sem képes összehozni néhány hónap alatt egy vadonatúj versenygépet, úgyhogy biztosra vehető, hogy Citroen Racing már jóval a hivatalos döntés megszületés előtt elkezdett dolgozni az autón.

Sőt, most már nem csak biztosra vehető, hanem tuti.

"A csapat nem várta meg a program jóváhagyását, már korábban indította a munkát az autón. Nem most kezdünk a nulláról, és már nagyon várom, hogy először pályára gurulhassak az új géppel" - mondta a márka sztárja, Sebastien Loeb néhány nappal a bejelentés után.

Mindez két lehetőséget feltételez. Az egyik, hogy már hónapokkal ezelőtt megszületett a döntés, csak mostanáig vártak a nyilvánosságra hozással. A másik, hogy a Citroen Racing tulajdonképpen kockáztatott, annak reményében, hogy végül csak meglesz a jóváhagyás.

Akárhogy is volt, a lényeg, hogy a Citroen végül zöld utat adott a programnak, és júliusban megkezdődhet a tesztidőszak.

Az már egy másik kérdést, hogy vajon egy nagyon átmeneti, vagy egy véglegeshez közeli változatot gurítanak pályára az első teszten.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások