WTCR - Eladó a NIKA-Chevrolet
Eladó a NIKA-Chevrolet

Eladó a NIKA-Chevrolet

LantiLanti
2014/02/16 11:56

Nykjaer_Mar_Chevrolet

Újabb ismerős autó tűnt fel az egyik legnagyobb használt versenygépekkel foglalkozó nemzetközi portálon, a svéd NIKA Racing szeretne megválni a tehénszínűre festett 1.6 turbós Chevrolet Cruze-tól.

Az autó veretes előtörténettel rendelkezik, 2013-ban gyártói- és csapatbajnoki címig repítette a Rickard Rydellel és Michel Nykjaerrel felálló istállót (Chevrolet Motorsport Sweden név alatt) a Skandináv Túraautó Bajnokságban. 2013-ban áthozták a WTCC-be, ahol Nykjaer három futamot nyert vele, és hatszor állt a dobogón.

Akár az összetett második hely és a Yokohama kupa győzelem is elérhető lett volna a dán számára, ha anyagi okokból nem kell kiszállnia három fordulóval a szezon vége előtt.

A 2011/2012-es RML specifikáció szerint épült autót a svédek azóta felújították, és most szeretnének túladni rajta, hogy minél hamarabb véglegesíthessék a 2014-es programot.

"Jelenleg is gőzerővel dolgozunk pár 2014-es lehetőségen, és nagyon remélem, hogy ott leszünk a mezőnyben. Szeretnénk hosszabb távra biztosítani a csapat jövőjét" - mondta a WTCC Blognak Nicklas Karlsson, a NIKA Racing vezetője.

A hirdetésből az is kiderül, hogy a NIKA elsősorban az ETCC-ből vagy a CTCC-ből (kínai bajnokság) számít érdeklődőkre.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások