WTCR - Egyelőre nem lesz 5. Honda
Egyelőre nem lesz 5. Honda

Egyelőre nem lesz 5. Honda

LantiLanti
2014/04/08 08:38

Honda_teszt_valencia_4

Tegnap este számoltunk be itt a WTCC Blogon, hogy egyes hírforrások egy ötödik TC1-es Honda lehetőségét pedzegetik. A mozgolódást Francois Ribeiro, az Eurosport Events motorsport igazgatója indította el, amikor Valenciában arról beszélt, nagyon valószínű, hogy a negyedik Citroen C-Elysée (Mi Qing Hua) mellett a japánok is csatasorba állítanának egy újabb Civic-et a szezon második felében.

Tegnap ennek kapcsán a fantáziámat is szabadjára engedtem kicsit, ám azóta sikerült beszélnem az illetékesekkel, és mint kiderült, az ötödik Honda kérdése egyelőre nincs napirenden.

"Ami Valenciában elhangzott, az inkább a WTCC vezetőségének vágyairól szólt, és nem a valódi tervekről. Az említett mondat egy informális beszélgetés során hangzott el, de az ötödik Hondáról szól hírnek semmiféle hivatalos háttere nincs" - tisztázta a helyzetet William De Braekeleer, a Honda Motor Europe motorsport igazgatója a WTCC Blog kérésére.

Egyelőre tehát marad a biztos 16 (négy Honda, három-három Citroen és Lada, hat Chevrolet), illetve a plusz egy C-Elysée, amely a szezon második felében összesen öt versenyhétvégén áll majd rajthoz.

Fotó: Honda Racing

[ad#2]

Hozzászólások