WTCR - Jövőre is egy Honda Zengőéknél
Jövőre is egy Honda Zengőéknél

Jövőre is egy Honda Zengőéknél

LantiLanti
2013/10/22 10:42

Michelisz_Hun_honda_sik

Eldőlt, vége a várakozásnak! Magyarország egyik legnépszerűbb sportcsapata meghozta a döntést, amire sok tízezer rajongó várt - talán nem túlzás ezt állítani - lélegzetvisszafojtva. Végül győzött a realitás, Zengő Zoli és csapata elengedte a második Hondát, és 2014-ben is egy autóval valamint Michelisz Norbival indulnak a WTCC-ben.

Tudtuk, hogy nagyon komoly anyagi és szakmai terhet jelentene egy második autó, és azt is, hogy a csapat csak akkor vállalja be, ha azzal egyértelműen segíthetik Norbit a világbajnoki cím elérésében. Úgy tűnik, a 'költségek + szakmai kihívások' kontra 'második autó előnyei' egyenletben most az előbbi győzött.

Információink szerint a Honda az ősz során folyamatosan nyomást gyakorolt a Zengő Motorsportra, hogy minél hamarabb hozza meg a végső döntést a második autóval kapcsolatban. Ez érthető is, hiszen hamarosan kezdődik a Civic összerakása, amelyben az új szerelőgárdának is részt kell vennie.

Wéber Gabi az ország összes kövét felforgatta, de úgy tűnik, nem sikerült előteremteni a szükséges anyagiakat, és ezek szerint olyan tehetséges külföldi pilóta sem akadt bele a hálóba, aki hozott volna egy zsák pénzt, de közben egyből képes lett volna hatékonyan együtt dolgozni Norbival.

Most lehetnénk csalódottak, de ne legyünk! Továbbra is egy magyar csapaté a WTCC jelenlegi egyik legjobb autója, a figyelmet és az erőforrásokat Norbira lehet összpontosítani, és jövőre már tényleg a világbajnoki cím lesz a tét. Én nem hiszem, hogy a Citroen egyből agyonver mindenkit, a Honda sem tette idén. Talán jobb is, hogy így alakult...

A szállingózó hírek szerint egy nem fakezű, de komoly anyagi háttérrel rendelkező pilóta (valószínűleg Bennani) kaphatja meg a negyedik Civic-et, aki szerintem jövőre nem lesz veszélyes Norbira. De várjuk ki a végét, egyelőre annyi biztos, hogy 2014-ben egy Hondával és Michelisz Norbival indul a Zengő Motorsport. És milyen jó ezt már októberben biztosan tudni.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások