WTCR - Egy Alfával indul az új magyar tehetség
Egy Alfával indul az új magyar tehetség
Fotó: SpeedLight Photo Agency

Egy Alfával indul az új magyar tehetség

LantiLanti
2017/05/31 10:50

Némileg váratlan, de igen örömteli bejelentést tett ma az olasz autókhoz mindhalálig hű magyar Unicorse alakulat, Borbandi Zsolt csapat ott lesz a télen megvásárolt Alfa Romeo Giuliettával hungaroringi TCR hétvégén, ahol egy feltörekvő magyar tehetségnek, Jedlóczky L. Márknak adnak lehetőséget.

Az Unicorsét korábban a Túraautó Európa-bajnokságon ismerhette meg a szélesebb magyar közvélemény. 2012-ben egy fekete Alfa Romeo 156 S2000-el és Ficza Ferivel indultak, akinek egy ötödik hely volt legjobb eredménye. A Salzburgringen aztán már Gáspár Csaba vezette az autót, és a második futamon a pole-ból rajtolva negyedikként zárt.

A magyar alakulat 2014-ben ismét visszatért az EB-re, két hétvégén indultak az egyik leggyorsabb magyar túraautósnak tartott Kiss Norbival. Az azóta már kétszeres Kamion Európa-bajnok pilóta a Paul Ricardon is közel járt a sikerhez az akkor már pirosra festett Alfával, ám egy ütközésben megsérült az autó ajtaja, és a technikai ellenőrök nem engedték rajthoz állni a második versenyen. Szlovákiában viszont már senki sem akadályozhatta meg a kisebb fajta csodát, Norbi a negyedik helyről indulva, több 1.6 turbós autót is megelőzve megnyerte az első futamot, majd a másodikon negyedik lett.

Az Unicorse a télen megvásárolt egyet a TCR szabályrendszer szerint épített Giuliettából, és már akkor azt nyilatkozták a WTCC Blognak, a magyar bajnoki és a regionális (CEZ) versenyek mellett egy-egy itthoni nemzetközi versenyen is szeretnének rajthoz állni. A hungaroringi ETCC futam az utolsó percig tartó bizonytalanság (lehet-e indulni TCR autóval) miatt nem jött össze, a júniusi TCR International Series versenyen viszont ott lesznek.

Ami a pilótát illeti, Jedlóczky Márkról idén áprilisig keveset hallhatott a magyar autósportos közvélemény. Ennek elsősorban az az oka, hogy nem versenyzett, helyette inkább a kézilabdában ért el szép eredményeket. Idén az OB idénynyitóján találkozhattunk vele először, amikor igen nagyot csapott az asztalra a Zengő Motorsport SEAT-jával. Önmagában az is kiemelkedő eredmény, hogy mindkét futamot megnyerte a kategóriájában, ám talán ennél is fontosabb a mutatott tempó. Márk 1:54-es körre volt képes a Hungaroringen, amit kérdésünkre Michelisz Norbi és Hatvani Bálint is figyelemreméltónak nevezett. Mindezt ráadásul élete első autóversenyén.

Jedlóczky Márk számára tehát a pálya már nem lesz ismeretlen, az autó viszont igen. Az Alfa Romeo jó eredményeket ért el eddig a TCR-ben, Davit Kajaja és Dusan Borkovic is nyert már vele futamot az idei szezonban. A legutóbbi két versenyhétvégén azonban alig csordogáltak nekik a pontok.

Az Unicorse viszont egyvalamiben már most túltett rajtuk, az ő Alfájuk a márkához leginkább méltó tűzpiros színben gurul majd ki a pályára. Michelisz Norbi, Tassi Attila valamint a Ficza Ferenc mellett Jedlóczky Márk lesz a negyedik magyar induló a versenyen, és még ki tudja, milyen további bejelentésekre számíthatunk.

A hungaroringi TCR fordulóra a DTM betétfutamaként június 17-18 között, azaz sajnos pont a Le Mans 24 órással egy időben kerül majd sor.

Hozzászólások