WTCR - Dudukalo lapátra kerülhet

Dudukalo lapátra kerülhet

LantiLanti
2013/03/25 17:08

Dudukalo_Ita_vicces

Az 'Autosport' értesülése szerint könnyen elképzelhető, hogy a monzai balesetet követő a Lada megválik Alekszej Dudukalotól, és egy második orosz Lukoil versenyzőt hívnak be helyére James Thompson társaként. A Szlovákiaringen tavaly dobogóra álló Dudukalo az idénynyitó forduló időmérő edzésén borzalmasan elnézett egy féktávot, és totálkárosra törte csapattársa autóját, ezt követően pedig a Lada kénytelen volt visszalépni a monzai versenytől.

"Egyelőre nem tudom megerősíteni, hogy Alekszei ott lesz Marrakeshben. Nem könnyű a döntés, de úgy gondolom, valószínűleg visszatér az orosz bajnokságba. A döntés az időmérőn látott baleset következménye, és most azt gondolom, hogy ezzel véget ér számára WTCC-s szereplés" - idézi Jevgenyij Malinovszkijt, a Lukoil Racing igazgatóját az 'Autosport'.

A hírek szerint már a lehetséges beugró személye is körvonalazódik.

"Az oroszországi csapatom tagja Mihail Kozslovszkij, aki egy fiatal pilóta, és bár nem rendelkezik WTCC-s tapasztalattal, de szeretnénk kipróbálni őt. A döntés tulajdonképpen már megszületett, de csak jövő héten lesz hivatalos."

Kozlovskiy_arc

A pilótaváltásra ugyan a Lada Sport csapatfőnökének, Viktor Sapovalovnak is áldását kell adnia, ám ő az 'Autosportnak' azt mondta, hogy Malinovszkijé lesz az utolsó szó a kérdésben.

Dudukalo ámokfutásának szenvedő alanya, James Thompson viszont nem haragszik orosz csapattársára.

"Kedvelem Dudukalot, és tudom, hogy nem szándékosan tette, amit tett. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk megmutatni, mire vagyunk képesek, különösen mivel az első sorból rajtolhattam volna."

Dudukalo 2011-ben a SEAT León Európa-kupa hatodik helyezettjeként érkezett a WTCC-be, ahol 46 futam alatt egy dobogós helyet sikerült szereznie.

Kozslovszkj közel 10 évvel fiatalabb a moszkvainál, mindössze 23 éves. 2008-ban megnyerte az orosz SEAT León kupát, 2010-ben pedig az RTCC kistúraautó kategóriájában lett bajnok a Lukoil Racing színeiben.

Fotó: WTCC Media, Lukoil Racing

Hozzászólások