WTCR - Dubaiban is tesztel majd a Honda?
Dubaiban is tesztel majd a Honda?
Fotó: WTCC Media, Honda Racing

Dubaiban is tesztel majd a Honda?

LantiLanti
2014/07/02 09:41

Úgy tűnik, a gyári Honda csapat megirigyelte a Citroentől a közel-keleti tesztet (a franciák Abu Dhabiban tolták januárban), és a hírek szerint ősszel ők is tiszteletüket teszik a régióban, egészen pontosan Dubaiban.

Erről a Castrol Honda Racing olasz pilótája, Gabriele Tarquini számolt be egy Spa-Francorchamps-ban adott interjúban, amelyben többek között szóba került a Nodschleife és a veterán legszebb WTCC-s élménye is.

Az év első felében a Honda jelentős lemaradásban volt a Citroennel szemben, és egyes pályákon még a privát fejlesztésű Chevrolet is a Civic elé verekedte magát. Bár az elmúlt hónapok során érezhető volt némi fejlődés a japánoknál, a győzelem egyelőre még a kedvező pályákon is csak álom maradt.

"Több területen is sikerült már fejlődnünk, és nem is vagyunk nagyon messze, de legfontosabb kérdés a végsebesség, és ezen a téren elmaradunk a Citroen valamint a Chevrolet mögött. Pedig sajnos a legtöbb pályán ennek van igazán nagy jelentősége" - mondta Tarquini a 'WTCCSpain' oldalnak.

"Eddig csak a versenyhétvégéken tudtunk dolgozni az autó fejlesztésén, mivel a naptár első fele nem adott más lehetőséget. Most azonban tervbe van véve egy nyári teszt (július 22-25, Valencia, részletek ITT), szeptemberben pedig Dubaiba megyünk, hogy megpróbáljunk minél többet lefaragni a hátrányunkból."

Frissítés: közben megérkezett Alessandro Mariani válasza, aki csak annyit mondott: nem is hallott a dubai tesztről... Lehet, hogy a spanyol kolléga valamit nagyon félreértett...

Tarquini_buko_svk

Spanyol kollégám természetesen nem tudta kihagyni a lehetőséget, hogy megkérdezze a Tarquinit a nemrég bejelentett Nordschleifén rendezendő versenyről.

"Rutinos pilóta vagyok, de még sosem versenyeztem a Nordschleifén, ez lehet az első alkalom. Szerintem ez remek hír, különösen a német piac szempontjából, ami kiemelkedően fontos a WTCC számára. Főleg most, hogy az elmúlt években nem jártunk az országban."

"A Nordschleife egy teljesen más pálya, mint az összes többi, éppen ezért máshogy is kell felkészülni rá. Elég friss a hír, egyelőre még nem tudjuk, szerveznek-e tesztet a helyszínen, esetleg egy versenyszimulációt, de az biztos, hogy rendesen fel kell készíteni a technikát erre a pályára."

Az 52 éves olasz a kezdetektől fogva tagja a WTCC mezőnyének, sőt, az azt megelőző négy évben a bajnokság elődjében, az ETCC-ben szerepelt. Az elmúlt 10 évből mégsem volt nehéz kiválasztani a legkedvesebbet.

"Természetesen a 2009-es év, amikor világbajnok lettem. A SEAT akkoriban nagyon versenyképes volt, és hatalmas meccseket vívtunk Yvan Mullerrel. 2008-ban Yvan az utolsó futamon lett a bajnok, 2009 pedig nem jött össze ugyanez" - zárta Tarquini.

A korábbi BTCC és ETCC bajnok azóta kétszer végzett másodikként az összetettben, 2010-ben dízel SEAT-tal és a tavaly a gyári Hondával. Jelenleg az ötödik helyen áll a bajnokságban.

Hozzászólások