WTCR - Döntött az FIA az új szabályokról

Döntött az FIA az új szabályokról

LantiLanti
2012/12/05 16:37

A Motorsport Világtanács Isztambulban tartott ülésén hivatalosan is döntés született, hogy 2014-re megváltoznak a WTCC technikai szabályai. A módosítások lényege, hogy az autók erősebbek és aerodinamikai szempontból hatékonyabbak lesznek a jövőben. A teljesítmény növelését szolgálja az is, hogy 2014-től csökkentik az S2000-es autók tömegét.

Az FIA arról is határozott, hogy nagyobb műszaki szabadságot élveznek majd a csapatok, annak érdekében, hogy a jelenlegi külön engedélyek és a teljesítmény kiegyenlítő rendszer megszűnhessen. Arról egyelőre nem érkezett információ, hogy mi veszi át a helyét, az Autosport magazin értesülései szerint azonban az első és a hátsókerék hajtású technikák közti különbséget mindenképpen kiegyensúlyozzák. A Nemzetközi Szövetség arra számít, hogy a változások nem jelentenek majd számottevő költségnövekedést a gyártók illetve a  csapatok számára.

A Világtanács ülésén arról is határozat született, hogy Curitiba kikerül a naptárból, és a 2013-as szezonban is 12 fordulót rendeznek majd. Ez azt valószínűsíti, hogy megmarad a március 10-ei kezdés, bár egyelőre bizonytalan, hogy Spanyolországban vagy netán máshol rajtol az évad. Az ülésen hivatalos formában is elhangzott, hogy a Honda és a Lada gyári csapatként csatlakozik a mezőnyhöz, valamint, hogy a Citroen tervezi a 2014-es beszállást.

Döntés született tovább arról, hogy hivatalosan is kitiltják a dízel motorokat a Túraautó Világbajnokságról, és a jövőben csak benzinhajtás lesz használható a WTCC-ben. A határozat jelen pillanatban formális jelentőségű, hiszen a szezon közepe óta senki sem használt TDi motort.

A főbb csapásvonalakat tehát meghatározták, a következő lépés a részletek kidolgozása lesz.

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: FIA

Hozzászólások