WTCR - Di Sabatino visszatér

Di Sabatino visszatér

LantiLanti
2014/03/28 15:42

Idén ismét a WTCC-ben versenyez Pasquale Di Sabatino, az olasz pilóta a Liqui Moly Team Engstler színeiben áll rajthoz egy TC2-es BMW-vel. Csapattársa az istálló tulajdonosa, Franz Engstler lesz. Di Sabatino egy év kihagyás után tér vissza a világbajnokság mezőnyébe, 2012-ben 14 futamon indult egy Bamboo - Chevy Cruze-zal, legjobb eredménye azonban csak egy 12 hely volt.

WTCC-s pályafutása előtt az olasz formaautókkal versenyzett, 2009-ben a WSR-ben futamot is nyert a Hungaroringen, úgyhogy a hátsókerekes BMW valamivel közelebb áll majd hozzá, mint a fronthajtású Chevy.

"Egy álom vált valóra azzal, hogy visszatérhetek a WTCC-be, és annak is nagyon örülök, hogy egy olyan tapasztalt pilóta mellett versenyezhetek majd, mint Franz Engstler. Szerintem sokat tanulhatok tőle. Most az a legfontosabb, hogy minél hamarabb felvegyem a ritmust, hiszem majdnem két év telt el az utolsó versenyem, a 2012-es portimaoi futam óta" - mondta Di Sabatino az 'fiawtcc.com' oldalnak.

Az eddigi BMW-s csapatok közül egyedül a Team Engstler tartott ki a bajor márka mellett, köszönhetően a csapatfőnök régi jó szponzorának, a Liqui Molynak.

"Örülünk, hogy az utolsó pillanatban sikerült összehoznunk ezt a megállapodást Pasqualével. Rendelkezik némi WTCC-s tapasztalattal, úgyhogy jó eredményekre számítunk tőle. Egyúttal szeretném megköszönni a Liqui Moly kitartó támogatását, hiszen már 2007 óta mellettünk állnak" - tette hozzá Kurt Treml, a Team Engstler csapatmenedzsere.

A TC2-es autók számra fenntartott Yokohama Kupába eddig hat autót neveztek. Engstlerék két BMW-je mellett a Campos Racing három SEAT-ot kíván indítani, a Nika Racing pedig a pletykák szerint egy Honda Civic-kel érkezne. A svédeknél már eldőlt, hogy Yukinori Taniguchi lesz a pilóta.

Fotó: WTCC Media

[ad#1]

[ad#2]

Hozzászólások