WTCR - Di Sabatino a Superstarsban tesztel
Di Sabatino a Superstarsban tesztel

Di Sabatino a Superstarsban tesztel

LantiLanti
2013/02/06 13:01

DiSabatino_Hun

Az olasz gyökerű nemzetközi túraautó bajnokság hivatalos honlapja szerint Pasquale Di Sabatino is részt vesz majd a sorozat hivatalos tesztjén az észak-olaszországi Adria versenypályán. Az abruzzoi pilóta tavaly a Bamboo Engineering színeiben mutatkozott be a WTCC-ben, ám meggyűlt a baja az első kerekes autókkal, az év második felére pedig a szponzorpénz is elfogyott mögüle, így kénytelen volt átadni helyét Darryl O'Youngnak. A WTCC-t megelőzően Di Sabatino többek között a WSR-ben is versenyzett, ahol futamot is nyert, épp a Hungaroringen.

A 25 éves pilóta a Sini család tulajdonában lévő Solaris Motorsporttól kapott meghívást, és egy Chevrolet Lumina CR8-at fog vezetni, amely tavaly futamot is nyert a Superstarsban. Di Sabatino számára tehát nem lesz újdonság a márka, elvégre a WTCC-ben is egy Chevrolet Cruze-t vezetett. Mondjuk ebben egy 500 lóerős, V8-as, szériaközeli motor lesz, és nem utolsó sorban hátsókerekes. Utóbbinak egyébként kifejezetten örült Di Sabatino, hiszen a formaautós sorozatokban töltött évek alatt ehhez szokott hozzá.

"(A WTCC-ben) teljesen meg kellett változtatnom a vezetési stílusomat. A tavalyi volt az első túraautós évem, és első kerékhajtású autót kellett vezetnem. Most örülök, hogy visszatérhetek a hátsókerékhajtáshoz. Az együléses bajnokságokban szerzett tapasztalatom sokat segít majd, és biztosan nagyon fogom élvezni" - mondta Di Sabatino a Superstars hivatalos honlapjának.

Chevrole_SS

A korábbi bamboos versenyző ezután igyekezett ódákat zengeni leendő bajnokságáról.

"A TV közvetítésekben tudtam követni a versenyeket, és a baráti kapcsolatom Francesco Sinivel lehetőséget adott arra, hogy első kézből értesüljek a hírekről. Szerintem ez az egyik legjobb nemzetközi sorozat a jelenlegi palettán, a pilóták névsora pedig kiemelkedő. Topkategóriás a TV közvetítés is, ami kiváló nézettséget jelent a versenyzőknek és a szponzoroknak."

"A futamokon tele vannak a lelátók, a paddockban is rengeteg az ember. Nagyon izgalmas bajnokságnak tűnik, és egyben profi is. Igazán örülök, hogy lehetőségem lesz kipróbálni a Luminát, és ez a teszt is mutatja, hogy 2013-ra a Superstars jelenti nekem az első számú célt" - tisztázta a helyzetet Di Sabatino.

Fotó: WTCC Media, Superstars

Hozzászólások