WTCR - D'Aste új mérnökkel dolgozik
D'Aste új mérnökkel dolgozik

D'Aste új mérnökkel dolgozik

LantiLanti
2013/11/17 03:09

Daste_makao_bmw

Stefano D'Aste számára nem ment zökkenőmentesen a csapatváltás. Az olasz pilóta tavaly két futamon is győzött a Wiechers Sport színeiben, idén viszont a pontszerzők közé is csak nagy ritkán tudott bekerülni saját csapatával, a PB Racinggel (és Michelisz Norbi BMW-jével).

A sanghaji hétvégén viszont ismét megcsillantott valamit a tavalyi formából, a második futamon a 26. helyről indulva kilencedikként intették le. Megkeresésünkre D'Aste elmondta, egy új versenymérnökkel dolgozik, és a kínai teljesítmény már a közös munka eredménye.

"Új versenymérnök segíti a munkámat, aki nagyobb tapasztalattal rendelkezik, és jobban tudok vele együtt dolgozni. Sokat alakítottunk a beállításokon, és ennek köszönhetően javult a teljesítményünk" - mondta D'Aste a WTCC Blognak.

Az új szakember az olasz korábbi (és James Thompson jelenlegi) versenymérnöke, Marco Calovolo cégétől, a Hexathrontól érkezett.

"Jacopo Fedele egy fiatal, tehetséges srác, aki közvetlenül Calovolo alá tartozik."

A szezon vége felé nem tudtuk kihagyni a kérdést, hogy miként fest a jövő az olasz pilóta számára.

"Még nem tudom. Szeretnék a WTCC-ben maradni, de közben más érdekes lehetőségeim is vannak, amik alacsonyabb költségvetésből is kijönnek. Egy privát csapatnak nagyon kockázatos lehet megvásárolni egy drága autót, amivel csak egy bajnokságban indulhat" - zárta D'Aste arra utalva, hogy az új szabályok szerint épített technikákkal egyelőre kizárólag a WTCC-ben lehet majd versenyezni.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások