WTCR - D'Aste és az úszó lovak

D'Aste és az úszó lovak

LantiLanti
2012/09/13 12:50

Stefano D'Aste aztán tényleg kihasználta a nyári szünetet. A Wiechers Sport olasz pilótája, aki a Salzburgringen óriási meglepetésre megnyerte a drámai második futamot, hazájában pihente ki a szezon első felét. A nyaralásra pedig csapatfőnöke és egyben jó barátja, Dominik Greiner is elkísérte. D'Aste elmondása szerint sok izgalmas és örült dolgot kipróbáltak, de a veszélyt azért kerülték.

"Van egy házam Portofinoban a tengerparton, oda hívtam meg jó barátomat, Dominikot. Sok örült dolgot csináltunk. Egyik nap például lovakat béreltünk, amikkel úszni lehetett. Dominik lova viszont megmakacsolta magát, és 45 percen keresztül nem volt hajlandó kijönni a tóból. Vicces látványt nyújtottak. Persze edzettem is sokat. Amíg Dominik délig aludt, én 9:30-kor már indultam montizni" - mesélte D'Aste.

Az olasz pilóta a szezon elején még a Yokohama kupa egy legnagyobb esélyese volt, ám néhány igencsak balszerencsés futam után jelenleg 36 pont a hátránya Michelisz Norbi mögött. Ám D'Aste még nem adta fel.

" Még lehetséges (a bajnoki cím elérése). Emlékszem, az első néhány futam után Pepe (Oriola) azt mondta, hogy a Yokohama kupa köztem és közte fog eldőlni. De a bajnokság hosszú, és Michelisz most már mindkettőnk előtt jár. Szóval megtörténhet, de nem lesz könnyű."

D'Aste pályafutása jelentős részét BMW-s csapatoknál töltötte, úgyhogy elkötelezett a bajor márka iránt. Ennek ellenére úgy látja, a Chevyket szinte lehetetlen lesz legyőzni idén, és a jövő sem tűnik nagyon biztatónak.

"A Cruze-ok hihetetlenül gyorsak, engem meglepett a brazíliai teljesítményük. Csak akkor lehet esélyünk velük szemben, ha nagyon felforrósodik az aszfalt. Semmi sem lehetetlen, de egy kis külső segítség is kell. A BMW sajnos csak akkor lesz erősebb, ha fejlesztenek rajta. A gyári viszont túlságosan is a DTM-mel van elfoglalva, úgyhogy azt autónk koránt sem olyan versenyképes, mint amilyen lehetne. Szerintem ez a legjobb kocsi a mezőnyben, csak fejleszteni kéne."

Ennek ellenére, ha teheti, jövőre is szeretne a Wiechersnél maradni, ami valószínűleg egy újabb BMW-s szezont jelenthet a WTCC-ben.

"Még nem gondolkoztam sokat a jövőn, de szeretnék a WTCC-ben maradni, és örülnék, ha Dominik Greinerékkel a Wiechersnél versenyezhetnék. De az sem kizárt, hogy végül másik csapathoz kerülök" - zárta D'Aste.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások