WTCR - Lélegzetelállító bázison készülnek Michelisz Norbiék ellenfelei
Lélegzetelállító bázison készülnek Michelisz Norbiék ellenfelei
Fotó: Cyan Racing

Lélegzetelállító bázison készülnek Michelisz Norbiék ellenfelei

LantiLanti
2021/03/24 19:35
A Cyan Racing sosem tartozott a szegény csapatok közé, de hogy pontosan mekkora kaliberről is van szó, azt legjobban az a főhadiszállás árulja el, melyet néhány éve felépítettek Göteborgban. 

A svéd csapat fennállása óta viszonylag ritkán találta magát szembe a kudarc fogalmával. A jelenlegi tulajdonos 2005-ben vette meg az istállót, amit eredetileg 1996-ban Jan Nilsson alapított Flash Engineeringként. 

Eleinte Polestar néven futottak, és a Volvo sportos vonalát vitték. Annyira, hogy a svéd gyártó később megvette a nevet, és abból hozta létre elektromos márkáját. Ekkor keresztelték át a csapatot Cyan Racingre. 

Az általuk épített Volvo C30 S2000 szétnyerte magát a Skandináv Bajnokságban, és voltak ígéretes eredményei a WTCC-ben is. Egy kísérleti szezonnál többre viszont akkor még nem sikerült rávenni a svédeket. 

Az után következő "sziluettautó" időszak is az övék volt északon, annyira, hogy 2012 és 2016 között minden, de tényleg minden bajnoki címet bezsebeltek. 2016-ban aztán a WTCC-be is megérkeztek a Volvo S60 TC1-el, és Thed Björk - nekünk fájdalmasan emlékezetes módon - már a második évben bajnok lett az autóval. 

A TCR-kategóriába aztán nem a svéd márka, hanem kínai Lynk & Co partnereként vágtak bele, és ott is mindössze egy tanulóév kellett, hogy aztán mind a két bajnoki címet hazavigyék. 

Christian Dahl csapata viszont nem csak az eredményekben fejlődött. 2017-re elkészült egy lélegzetelállítóan szép és profi hangulatot árasztó központ Göteborgban, amely jól szimbolizálja a csapat erejét és sikerességét. 

Nemrég nyilvánosságra hoztak egy timelapse-videót, ahol nyomon követhetjük az épület "születését".

De nem kell sokat a néha barátságtalan svéd időjárásban kint ácsorogni, egy másik videóban ugyanis a Cyan Racing mindenki beenged az impozáns épületbe. A csapat élettere 6000 m2-en, amely nemrég komoly építészeti elismerést is kapott Svédországban.

Vicces, de érthető, hogy 2018-ban csapatbajnoki címet szerző Hyundai i30 N TCR szolidan lepel alá került. 

Hozzászólások