WTCR - Csurrant-cseppent a Fordnak is

Csurrant-cseppent a Fordnak is

LantiLanti
2012/05/24 13:08

Azt nem állítanám, hogy a salzburgringi volt a Ford idei legeredményesebb hétvégéje, de James Nash két pontszerzése után nyugodtan távozhattak Ausztriából. Nash az első és a második futamon is tizedik lett, azaz két pontot gyűjtött, csapattársa, Tom Chilton viszont megint alulmaradt vele szemben, egy tizenhatodik és egy tizenegyedik helyet sikerült elérnie.

"Komoly kihívás volt számunkra ez a hétvége, és egyáltalán nem éreztem úgy, hogy mindent kihoztam magamból az időmérőn. A versenyek viszont komoly iránymutatást jelentettek számunkra azzal kapcsolatban, hogy merre tovább. Örülök, hogy mindkét futamon sikerült pontot szereznem. Fontos számomra a kiegyensúlyozottság" - nyilatkozta Nash.

Portimaoig már nincs sok idő, azt követően pedig tíz napjuk lesz felkészíteni az autókat, utána ugyanis hajóra kell tenni a technikát, hogy elinduljon Curitibába. A Ford néhány fejlesztéssel készül az Európán kívüli szezonra, ám Chilton már az eddigi fejlődéssel is elégedett.

"A legtöbb eddigi pályán 1-2 másodperc volt a lemaradásunk az időmérőn. Az én fogalmaim szerint 1-2 másodperc sok idő az autóversenyzésben, de bármelyik másik gyártóval beszéltem, mindenhol azt mondták, hogy amikor ők beszálltak, az elején négy másodperc volt a hátrány. Úgyhogy mondhatjuk azt is, hogy 75%-kal jobban állunk a többieknél" - matekolt Chilton.

Angliában eközben végéhez közeledik a Ford harmadik autójának építése. Az év elején szó volt arról, hogy a szezon második felében egy harmadik Focus is csatlakozik a mezőnyhöz, most azonban úgy fest, hogy inkább tesztautónak használják majd, amíg a másik két kocsi Amerikában illetve Ázsiában versenyez.

Hozzászólások