WTCR - Correia kipróbálta az Alfa Romeót
Correia kipróbálta az Alfa Romeót

Correia kipróbálta az Alfa Romeót

LantiLanti
2014/03/31 15:50

Alfa_2

A bő egy hete tartott valenciai hivatalos WTCC teszten nem csak az új TC1-es versenyautókat próbálgatták a csapatok, de tesztelték a Túraautó Világbajnokság új biztonsági autóját, az Alfa Romeo 4C-t. Az olasz márka a márciusi Genfi Autószalonon jelentette be, hogy megállapodott a WTCC-vel, és 2014-ben a zászlóshajónak szánt mini sportkocsijuk vezeti majd a mezőnyt kritikus esetekben.

A spanyolországi kollektív teszt utolsó napján a dögös piros-fekete festésű Alfa Romeo 4C meg is érkezett a Ricardo Tormo pályára, a WTCC hivatalos safety car pilótája, Bruno Correia pedig egy rövid fotózkodás után pályára is vitte a zsebszörnyeteget.

A portugál versenyzőt néhány kör után ki is faggatták élményeiről.

"A 4C az utolsó porcikájáig versenyautó, ami szerintem tökéletesen passzol az Alfa Romeo hagyományaihoz. Rendkívül gyors, de emellett könnyen vezethető, elsősorban a pontos összeszerelésnek és a felhasznált anyagok minőségének köszönhetően."

"A sok alumíniumnak és szénszálas elemnek köszönhetően kifejezetten könnyű, a hangja pedig egyszerűen fantasztikus, a kinézetéről nem is beszélve. Nagyon boldog vagyok, hogy ezt az autót vezethetem majd az idei szezonban" - lelkendezett Correia.

Szemmel láthatóan udvarol egymásnak a WTCC és az Alfa Romeo, az olasz márka részéről Louis-Carl Vignon úgy vélekedett, a Túraautó Világbajnokság és az Alfa hitvallása több ponton is találkozik. Közös érték a dinamizmus, a látványosság és a kihívások szeretete.

Valenciában én is készítettem pár fotót a 4C-ről, de sajnos a teszt előtt már el kellett jönnünk.

Alfa_1

Alfa_3

Alfa_4

Fotó: WTCC Blog

[ad#2]

Hozzászólások