WTCR - Coronel űrhajós tesztje

Coronel űrhajós tesztje

LantiLanti
2012/05/29 16:18

A Túraautó Hírblog rendszeres olvasói már pontosan tudják, hogy Tom "az őrült" Coronel űrutazásra készül. A ROAL Motorsport pilótája nem csak gyors és tapasztalt, de nagyon sikeres üzletember, emellett pedig imádja a kalandokat, és nem szeret unalmasan élni. Így aztán befizette magát a korábbi forma-1-es csapatfőnök, Michiel Mol által indított programra. Ennek lényege, hogy az utast egy speciális repülőgéppel gyakorlatilag kiviszik a föld légkörén kívül, ahol a tényleges világűr kezdődik. Coronel 2014-ben az elsők között repülhet, ma pedig egy speciális szimuláción kellett részt vennie.

A tesztre Soesterbergben került sor, a fenti képen látható Desdemona névre hallgató speciális szimulátorban. A tét komoly volt, aki itt elbukik, az lemondhat az űrrepülés álmáról. De Tom kapitányt nem olyan fából faragták, állta a sarat, és megkapta a zöld plecsnit. Aztám boldogan újságolta, hogy "izzadtam, mint az állat, de megcsináltam, jóváhagyták a 2014-es repülést. És még csak el sem hánytam magam."

Íme még néhány kép Coronel nagy napjáról. Volt itt eligazítás, és meglátogatták az irányítótermet is. Gratulálunk Tom, és sok sikert a 2014-es repüléshez.

Hozzászólások