WTCR - Coronel nem félti a WTCR-t, és már lefoglalta a rajtszámát 2020-ra
Coronel nem félti a WTCR-t, és már lefoglalta a rajtszámát 2020-ra
Fotó: Tom Coronel Racing

Coronel nem félti a WTCR-t, és már lefoglalta a rajtszámát 2020-ra

LantiLanti
2020/01/04 10:18

Az Audi és a Volkswagen idén nem indít támogatott csapatot a Túraautó Világkupán, és az Alfa Romeo jelenléte is bizonytalanná vált, miután az autót építő Romeo Ferraris belefogott egy elektromos projektbe. Tom Coronel szerint azonban sosem volt még jobb állapotban a sorozat. 

A holland elmondta, amióta világ a világ, a gyártók jöttek és mentek mindenféle politikai döntés miatt, ám ő hisz abban, hogy a WTCR csak egyre erősebb lesz. Annyira, hogy már le is foglalta a 30-as rajtszámot az idei szezonra, és fel sem merül benne más opció.

"Ott a helyem a rajrácson a következő szezonban. Még egyeztetnem kell néhány szponzorral, de a jelek nagyon biztatóak, úgyhogy minden emberi számítás szerint itt leszek, mint mindig" - idézi Coronelt a TouringCarTimes.
"Sőt, abban is 100%-ig biztos vagyok, hogy a mezőny létszáma idén is simán eléri majd a 26-ot, mert látom, mik történnek a háttérben. Tudtuk, hogy a TCR a jövő a bajnokság számára, és aztán a második évben eljutottunk oda, hogy 26 autó volt egy másodpercen belül."

A holland fenegyerek elárulta, 2020-ra három lehetősége is van, de még korai lenne beszélni róluk. A TCT úgy tudja, az egyik a tavaly is használt Cupra lehet, a másik pedig a visszatérés a Hondához. A japán márkával ugyan nem volt eredményes 2018-ban, ám továbbra is Ő az egyik reklámarcuk a Benelux régióban, így üzletileg lenne értelme a dolognak. 

ac9ff839a07123f870af790edc9d1f99.jpg

Coronel a fent említett "gyártói" kiszállásokról elmondta, kicsit fura ilyenről beszélni egy ügyfélalapú kategória esetén. 

"Sosem láttam még olyat, hogy ennyi gyártó kapcsolódott volna be a sorozatba, mint idén. Azért így mondom, mert ennek egyébként ügyfél-bajnokságnak kéne lennie, nem? Fura, mikor egy gyártó azt mondja 'nem maradok", miközben ez itt customer racing."

Szerinte nem kell túlaggódni az elmúlt hetek rossz híreit, a bajnokság ettől függetlenül remek állapotban van.

"A gyártók ilyen-olyan politikai okokból jönnek és mennek. Ez mindig így volt. Régebb óta vagyok a bajnokságban, mint bárki más. Ezt a címet Rob Huff mindig megpróbálja lenyúlni, de ő csak 2006 óta megy, én pedig már 2001-ben itt voltam. Az ETCC, a WTCC és a WTCR időszakban is láttam, ahogy a csapatok és versenyzők cserélődnek, és most a legjobb az egyensúly."
"Ez a bajnokság a jövőben csak erősebb lesz. Egyre több autó, egyre több márka és versenyző kapcsolódik be. Sosem volt még ennyire masszív" - zárta Coronel.

Aki ikertesójával, Timmel már Szaúd-Arábiában van a Dakar-ralin. Ezúttal is a saját építésű, alaposan továbbfejlesztett buggyval mennek, és már túl is vannak egy helyi teszten. A verseny ma indul, és esténként lesz összefoglaló az Eurosport 1-en. 

Hozzászólások