WTCR - Coronel: nehezebb lesz előzni
Coronel: nehezebb lesz előzni

Coronel: nehezebb lesz előzni

LantiLanti
2014/01/22 17:50

FIA WTCC Argentina, Termas de Rio Hondo 2-4 August 2013

Miközben a Honda teljes titokban és hírzárlat mellett tesztel Spanyolországban, a chevys pilóták maximum csak álmodhatnak az új Cruzeról, amelynek építése ugyan szépen halad, de így is csak március közepére készülhet el.

Tom Coronel, aki három év után Chevrolet-re cseréli a BMW-t, így jobb híján megérzéseiről és várakozásairól beszélhetett, amikor a WTCC hivatalos honlapja a 2014-es szezonról faggatta.

"Az autók gyorsabbak és agresszívabb megjelenésűek lesznek, úgyhogy a nézők biztosan jobban élvezik majd a bajnokságot, mint korábban. A versenyzők szempontjából nézve valószínűleg nagyobb kihívás lesz vezetni az új technikákat, hiszen magasabb kanyarsebességeket és rövidebb féktávokat lehet elérni velük. Kíváncsi leszek, mennyire bírják majd a koccanásokat, ami a túraautózás egyik védjegye, és amit a rajongók is imádnak. Attól tartok, nehezebb lesz előzni velük, mint korábban" - mondta Coronel.

A TC1-es Chevrolet Cruze-ról sok konkrétumot még nem tud, hiszen nincs annyira közel az RML csapathoz, ám biztos benne, hogy az utóbbi évek egyeduralkodója ismét előrukkol valami ütőssel.

"Az elmúlt években mindig irigyen néztem azokat, akik az RML Chevrolet-kkel versenyezhettek, mert messze ők voltak a leggyorsabbak. Most a ROAL-al együtt nekem is lehetőségem lesz erre, úgyhogy elképzelhetik, mennyit mosolygok, ha csak eszembe jut."

Spa_heli

Azzal, hogy Spa-Francorchamps visszatér a naptárba, Coronel egy majdnem-hazai versennyel is gazdagabb lesz.

"Rengeteg rajongóm van Hollandiában és Belgiumban is, köszönhetően annak, hogy az RTL7 egy 40 perces összefoglalót sugároz a WTCC futamokról közvetlenül a Forma-1-es versenyek előtt. Az elmúlt tíz évben ez tett engem ismertté, és idén Spaban végre a holland és belga szurkolóim is közel kerülhetnek a bajnoksághoz."

Coronel szerint a Citroen fölénye jelenleg megkérdőjelezhetetlen, ráadásul úgy tűnik, ők rendelkeznek a legnagyobb költségvetéssel is. Szerinte a Honda csapata is erős, a Lada pedig sokat profitálhat az ORECA-val fennálló kapcsolatból, viszont nagyon bízik az RML-ben, és komoly tervei vannak.

"Szeretnék dobogós helyekért és győzelmekért harcolni, valamit ott lenni az összetett első háromban. Tudom, hogy ezek merész célok, de úgy érzem, lesz rá lehetőségünk, hogy elérjük őket" - zárta Coronel.

A holland pilóta 2002 óta versenyez az WTCC/ETCC-ben, és bár most még nehéz megjósolni, mire lesz jó a TC1-es Chevrolet, komoly esély van arra, hogy pályafutása legjobb autójával kezdheti a 2014-es szezont.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások