WTCR - Coronel: lehet, hogy ez volt a búcsú
Coronel: lehet, hogy ez volt a búcsú

Coronel: lehet, hogy ez volt a búcsú

LantiLanti
2013/11/28 20:27

Coronel_Mac_kupak

Hiába teljesített az elmúlt évek során rendre erőn felül az egyre kevésbé versenyképes BMW-vel, Tom Coronel most attól tart, könnyen lehet, hogy  a 2013-as volt számára az utolsó szezon a WTCC-ben. A holland fenegyerek szíve szerint maradna jelenlegi csapatánál, a ROAL Motorsportnál, ám egyelőre bizonytalan a jövő.

Az új műszaki szabályok bevezetése miatt jelentősen nőnek jövőre a költségek a bajnokságban, miközben csökken az elérhető autók száma. A győzelemre is esélyes technikát szinte már most lehetetlen szerezni, az eddig használt BMW 320TC pedig valószínűleg még a TC2-es géposztályhoz is gyenge lesz, mivel a gyár nem készít hozzá fejlesztőcsomagot.

Coronel számára különösen fájó lenne, ha véget érne a dal, hiszen 2005 óta minden évben tagja volt a WTCC mezőnynek, 201 futamon állt rajthoz (ezzel Gabriele Tarquinivel holtversenyben második az örökranglistán Rob Huff mögött), négy futamot nyert meg, és 20 alkalommal került be a top3-ba.

"Nagyon nehéznek tűnik a helyzet a jövő év szempontjából. Általában szokott jönni valami megoldás, de most először úgy értem, szarban vagyok" - idézi Coronelt hamisítatlan stílusban az Autosport.

"Persze a barátnőm most is azt mondja, hogy minden évben panaszkodom, aztán valahogy mégis sikerül. Az emberek mindig veszik a lottószelvényeket - de most az a helyzet, hogy nincs meg a költségvetés."

Coronel_sanghaj_qp

A nagy gyári csapatok (BMW, SEAT) kivonulása óta Tom Coronel fontos tényezővé vált a WTCC-ben (azt megelőzően is az egyik legjobb privát pilótának számított), idén például az állandó résztvevők közül csak ő tudott futamot nyerni a BMW-vel, ráadásul kétszer is. Az tehát nem is kérdés, hogy helye lenne a 2014-es mezőnyben.

"Nézzék meg az eredménylistámat, ki tud versenyezni vele? Csak a lehetőségre van szükségem. Kell egy autó, amivel harcba szállhatok a győzelemért."

A mindig vidám Tom Kapitányt azért most sem hagyta el teljesen a remény.

"A legjobb pillanatban mutattam meg, mire vagyok képes, úgyhogy csak tovább kell vinnem a lendületet. Meglátjuk, mit hoz a jövő. Ahogy mondani szokás: a pénz beszél, a kutya ugat (money talks, bullshit walks)" - zárta Coronel.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások