WTCR - Coronel kommentátor lesz
Coronel kommentátor lesz

Coronel kommentátor lesz

LantiLanti
2014/04/18 11:31

Tom Coronel

Úgy tűnik, Tom Coronel a szokásos verseny eleji bejelentkezéseivel nagy hatást gyakorolt az Eurosport vezetőségére, a franciaországi hétvégén ugyanis már a holland pilóta lesz a szakkomentátor Martin Haven mellett a csatorna angol nyelvű adásában.

Komolyra fordítva a szót, néhány napja már tudjuk, hogy a ROAL Motorsport versenyzője nem indulhat a Paul Ricardon, mivel csapata nem rendelkezett tartalék kasztnival, márpedig a Marrakeshben történt baleset után egy olyan műtét vár a Chevrolet-re is, mint amin Gabriele Tarquini autója átesett az elmúlt napokban.

Coronel, akárcsak a hollandok egy jelentős része, jól beszél angolul, az Eurosport pedig kihasználta, hogy egy igazi bennfentest ültethet a szakkomentátori székbe.

"Nem sokkal azután, hogy hazaértem Marrakeshből, megkeresett az Eurosport, és felkértek, hogy legyek Martin Haven társkommentátora a hétvégi futamok alatt. Nagyon örülök a lehetőségnek. Mostanában volt pár élő bejelentkezésem az autóból, és úgy tűnik, az Eurosportnak tetszett a dolog" - mondta Coronel.

A holland így nem kényszerül teljesen a partvonalra, mialatt riválisa a pályán ütik-verik egymást, és amíg közvetít, talán kevesebbet gondol arra, mekkora összeg csusszant ki a zsebéből a marokkói rajtbaleset következtében.

"Szerencsére én nem sérültem meg, de körülbelül 200.000 euró kár keletkezett az autóban, ami érzékenyen érinti a költségvetésemet. A fallal történő ütközéskor csúnyán megsérült a Chevy eleje, majd miután visszacsapódtam, Yvan Muller már nem tudott elkerülni, és emiatt szinte eltűnt a kocsi hátulja is."

"A kasztni olyan komolyan megsérült, hogy egy újra lesz szükség, de túl rövid az idő a két hétvége között, ezért nem tudtuk elvégezni a javítást. A hungaroringi lesz a következő versenyem, május elején" - zárta Coronel.

200.000 ezer euróból (60 millió forint) már kényelmesen kijön egy TC2-es (1.6 turbós) autó, Wéber Gabi korábbi BMW-jét például motorral együtt 165.000-ért hirdetik jelenleg.

Fotó: Tom Coronel

[ad#2]

Hozzászólások