WTCR - Coronel kihagyja az edzéseket
Coronel kihagyja az edzéseket

Coronel kihagyja az edzéseket

LantiLanti
2014/04/29 16:37

Coronel_chevrolet_epul

A ROAL Motorsportnál őrült tempóban folyik a munka, hogy elkészüljenek Tom Coronel Marrakeshben megsérült Chevrolet-jával a hungaroringi hétvégére. A csapat két napja kapta meg az újjávarázsolt kasztnit, azóta éjt nappallá téve dolgoztak rajta, ám úgy tűnik, így sem lesznek kész péntekre.

Jelen állás szerint Coronel kénytelen lesz kihagyni a harminc perces tesztet, sőt a holland által körbeküldött sajtóanyagból arra lehet következtetni, hogy a szombati szabadedzéseken sem indul. A megfogalmazás nem teljesen egyértelmű.

"A ROAL Motorsport minden erőfeszítése ellenére úgy tűnik, nem leszünk kész a szabadedzésig. Mindez azt jelenti, hogy az időmérőn tartjuk a shakedown-t, ami nem éppen ideális felkészülés a vasárnapi futamokra. De ez van, és igazából örülök, hogy Magyarországon ismét versenyezhetek" - monda Coronel.

A holland pilóta a marokkói második futam rajtjánál ütközött Mehdi Bennanival, és olyan csúnyán összetörte a TC1-es Chevrolet Cruze-t, hogy esélytelen volt megjavítani az egy héttel később sorra kerülő franciaországi fordulóra. A kasztnit először Angliába szállították, az kocsit építő RML központjába.

"Hatalmas kihívást jelentett a szállítás Marokkóból a Paul Ricardon át az RML wellingboroughi műhelyébe. A csapat fantasztikus munkát végzett, három nap alatt kijavították a kasztnit, ami múlt vasárnap megérkezett az ROAL Motorsporthoz, Olaszországba, Roberto Ravaglia emberei pedig egyből rávetették magukat."

"Ezen kívül még az alkatrészhiány is megnehezítette a dolgunkat, és további csúszásokat okozott."

A korábbi gyári BMW csapat életét az elképesztően szoros ütemezésű WTCC naptár is megkeserítette, hiszen a szezon elején négy versenyt rendeznek öt hét alatt.

"Maximális tisztelet a srácoknak, hiszen mindent megtesznek azért, hogy a hétvégén újra autóba ülhessek" - zárta Coronel.

Legutóbb a Honda kényszerült ehhez hasonló rohanásra, ők alig 4 nap alatt cseréltek kasztnit Gabriele Tarquini autóján, aki az első franciaországi futamon egy dobogós helyezéssel hálálta meg a JAS Motorsport munkáját. Az olasz azonban részt vehetett az edzéseken, ahol több kisebb hiba is előjött, Coronelnek viszont az időmérőn kezdődhet a hungaroringi hétvége.

Fotó: Tom Coronel

Hozzászólások