WTCR - Coronel és Muller bajban
Coronel és Muller bajban

Coronel és Muller bajban

LantiLanti
2014/04/14 10:46

Coronel_torott_marr

A marrakeshi hétvége előtt többször is beszéltünk arról, hogy az óvatosság lesz az egyik legfontosabb szempont a veszélyes utcai pályán, mivel a gyártók éppen csak elkészültek az új autókkal a szezonnyitóra, így még alig van tartalék alkatrészük. Ráadásul Marokkó után egy héttel egyből folytatódik a világbajnokság Franciaországban, úgyhogy idő sincs a generálozásra.

Egy nappal az első forduló után úgy tűnik - óvatosság ide vagy oda - két pilóta is kénytelen lesz a lelátóról nézni a paul ricardi eseményeket. Tom Coronel és Yvan Muller ugyanakkor törte össze az autót, a második futam rajtjánál. A hollandot keresztbe forgatták, és a falról visszacsapódó Chevrolet elsodorta a Citroent is.

A franciák még küzdenek, a ROAL-nál viszont már meghozták a döntést, kihagyják a következő fordulót.

"A kocsi úgy néz ki mint egy banán, biztosan nem indulunk Franciaországban. Szerdán kéne megérkezünk Barcelonába, csütörtökön pedig már Le Castellet-ben, ám ez lehetetlenség" - mondta Coronel a TouringCarTimes-nak.

Coronel_torott_marr_2

Coronel_torott_marr_1

Coronel_torott_marr_4

Coronel_torott_marr_3

A holland továbbra is kitart eredeti álláspontja mellett, és úgy érzi, ő nem volt szabálytalan, Mehdi Bennani viszont rendkívül forrófejűen viselkedett.

"Egész jól sikerült a rajtom, egyértelműen én vezettem. Jogom van megválasztani azt vonalat, amin autózni akarok, de hagytam neki elég helyet a fal mellett. Onnantól kezdve, hogy először összeért a két autó én már nem tereltem tovább balra, ő viszont végig állt a gázon, majd elindult jobbra, és keresztbe forgatott."

Érdemes megnézni Tom Coronel videóját is, amiben rendesen körbejárják az esetet.

Coronel és Bennani mellett a négyszeres világbajnok Yvan Muller lehet a baleset harmadik nagy vesztese, hiszen jelen pillanatban úgy tűnik, az ő autója sem lesz kész a hétvégére, így kénytelen lesz kihagyni hazai versenyét.

"Négy nap múlva kezdődik a következő forduló, és nem vagyok benne biztos, hogy ott leszek a rajtrácson. Elég nagy hülyeség volt ilyen közel tenni egymáshoz a két futamot, főleg, hogy Marrakesh az egyik" - mondta Muller.

Muller_torott_marr

A Citroen pilótája néhány szóban az első versenyről is beszélt, ahol elmondása szerint a biztonságos célba érés volt a legfontosabb elvárás.

"Az első futamon egyetlen dolgom volt, megelőzni Tom Chiltont, után pedig megőrizni a dobogós helyezést. Ezen a pályán túl kockázatos lett volna egymással viaskodni" - zárta Muller, aki végül egy harmadik hellyel búcsúzott Marokkótól.

Honda_kasztni_tarquini

A hétvégén Gabriele Tarquini Hondája is súlyosan megsérült, az olasz a második szabadedzésen ütközött Gianni Morbidellivel. Az JAS Motorsport egyből el is indította az autót Franciaországba, miközben Arlunoban előkészítették számára a vadonatúj kasztnit (képen). Jelen állás szerint a korábbi világbajnok ott lehet a Paul Ricardon.

Fotó: WTCC Media, Honda Racing, Tom Coronel

[ad#2]

Hozzászólások