WTCR - Coronel és az új Corvette
Coronel és az új Corvette

Coronel és az új Corvette

LantiLanti
2014/01/31 14:05

Coronel_corvette

A Chevrolet már kiszállt a WTCC-ből, a márka pedig néhány éven belül távozik Európából, ám a túraautó vb-s kapcsolat továbbra is igen erős. Ezt mutatja, hogy a vadonatúj Chevrolet Corvette hollandiai bemutatójára Tom Coronelt kérték fel az egyik "leleplezőnek".

A ROAL Motorsport pilótája az elmúlt három BMW-s év után idén a márkaváltás mellett döntött (vagy inkább arra kényszerült), és 2014-ben az RML által épített TC1-es Chevrolet-vel versenyez majd a WTCC-ben. És mivel Coronel elképesztően népszerű hazájában, a márka hollandiai képviselete azonnal lecsapott a kapcsolódási lehetőségre.

Coronel nem maradt magára a leleplezés megterhelő feladatával, a dögös sportkocsiról az ismert holland énekesnő, Miss Montreal (Roos-Anne Hans) segítségével rántotta le a textilt. A rutinos pilóta egyébként nem sokkal azután utazott a sajtóeseményre, hogy hazatért Angliából, ahol Tom Chiltonnal szemügyre vette az épülő új Chevyt.

"Nagyon meggyőző volt, amit láttam, komoly a cucc. Akárhova nézett az ember, mindenhonnan süt a totális profizmus. Nemrég egyeztettünk a ROAL csapatfőnökével, Roberto Ravagliaval és Tom Chiltonnal, úgyhogy már nagyon várjuk az első versenyt" - mondta Coronel.

A két Tom mellett Hugo Valente és Dusan Borkovic vezeti majd 2014-ben az új Chevyket, illetve várhatóan két további autó is készül, amelyek a Bamboo Engineeringhez kerülhetnek.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások