WTCR - Coronel a rossz oldalon

Coronel a rossz oldalon

LantiLanti
2012/05/24 12:43

Egy karnyújtásnyira volt élete harmadik WTCC-s futamgyőzelmétől, de a mindig rafinált Tom Coronel ezúttal rossz lóra tett. Nincs ezzel semmi baj, a legjobbakkal is megesik, a holland pedig pont nem az a figura, aki ilyenkor magyarázkodni kezd. Sőt, inkább örült, hogy dobogóra állhatott.

"Elégedett vagyok a helyezésemmel, bár nagyon furcsa dolgok történtek az utolsó kanyarban. Sajnos a rossz oldalt választottam, így beragadtam Rob mögé. Aztán már csak azt láttam, hogy Stefano belül fordul. Így is boldog vagyok, mert nyertem egy kupát" - nyilatkozta a holland a második futam után.

Aki lemaradt volna az eseményekről: Az utolsó körig Yvan Muller vezetett és Rob Huff volt a második, ám néhány kanyarral a vége előtt mindketten defektet kaptak. Először a francia, aki vissza is csúszott, aztán az angol, ám az ő gumija csak legutolsó kanyarban adta meg magát, így nem veszített olyan sokat. A második helyen haladó Coronel viszont beragadt a lelassuló Chevy mögé, a gyorsan kapcsoló D'Aste pedig mindkettejüket megelőzte, és nyert.

"Talán még tehettem volna valamit, de annak könnyen csúnya vége lehetett volna. Inkább elfogadtam, hogy rosszul döntöttem. Legközelebb majd a másik oldalt választom" - zárta viccesen Coronel.

Hasonlóan látta az esetet a lelassuló Huff is.

"Szegény Tom rossz oldalt választott. Stefano viszont mindent remekül csinált, megtalálta az utat mellettünk, és megszerezte első győzelmét. Gratulálok neki" - nyilatkozta az angol.

Végül jöjjön a harmadik főszereplő, Stefano D'Aste véleménye.

"Őrült verseny volt. Az elején teljesen esélytelenek voltunk a Chevrolet-kel szemben, de aztán észrevettem, hogy már nem erőltetik annyira. Körről-körre közelebb kerültünk hozzájuk. A végén szerencsém is volt. Nem a helyezéssel foglalkoztam, hanem azzal, hogy a lehető legjobb legyen a kigyorsításom az utolsó kanyarban. Ezért tudtam megelőzni őket" - mesélte D'Aste.

Hozzászólások