WTCR - Coronel a Megane kupában

Coronel a Megane kupában

LantiLanti
2012/06/28 20:59

A WTCC hosszú ideje szeretne eljutni Oroszországban, Tom Coronel azonban megelőzi jelenlegi bajnokságát. A holland pilóta ugyanis a TDS Racing felkérésére a Nürburgringen és Moszkvában is elindul az Megane Európa-kupában, Wim Beelen helyetteseként. Coronel számára nem lesz teljesen új a V6-os motorral szerelt sziluett autó, tavaly egy ilyennel versenyzett a barcelonai 24 óráson.

"Wim Beelen azzal engedett el, hogy minimum dobogóra kell állnom. Én viszont óvatos vagyok, hiszen ez lesz az első alkalom, hogy ebben a bajnokságban indulok. Az autó teljesítménye nagyon biztató, és szerencsére könnyen kezelhető. Már nagyon izgatott vagyok" - értékelt röviden a holland.

Coronel számára kapóra jött a lehetőség, hiszen július 22-ig nem rendeznek WTCC futamot, így viszont kicsit formába hozhatja magát a curitibai verseny előtt. A tervek szerint ráadásul a Moscow Raceway benne lesz a 2013-as WTCC naptárban, azaz némi információt gyűjthet a pályáról csapata, a ROAL Motorsport számára.

"Nagyon sajnálom, hogy Wim Beelen nem tud velünk jönni erre a két versenyre, de egyben örülök is, hogy Coronel csatlakozik hozzánk. Tom pontosan tudja, hogyan kell magas szintre emelni egy csapatot" - nyilatkozta Bas Schothorst, Coronel leendő csapattársa, a Megane kupa jelenlegi éllovasa.

A Coronel és a Schothorst család közeli barátságot ápol Bas unokatestvére, Pieter Schothorst egy interjúban például azt nyilatkozta, hogy minden a Coronel ikrektől tanult. Tavaly a barcelonai 24 óráson Jeroen, Bas és Pieter Schothorst valamint Tom és Raymond Coronel osztozott a már emlegetett Megane-on.

 

Hozzászólások