WTCR - Citroen C-Elysée S2000

Citroen C-Elysée S2000

LantiLanti
2012/11/24 11:50

A hivatalos bejelentések előtti időszak a határtalan találgatások korszaka, amiben szárnyra kaphat a fantázia, de persze csak úgy, hogy közben a realitás talajához közel marad. E költői sorok után végre el is mondom, mire gondoltam. A Citroen már hónapokkal ezelőtt közzé tette, hogy 2014-be gyári csapatot akar indítani a WTCC-ben, arról viszont még senki sem beszélt a franciáknál, hogy melyik autó lenne az S2000-es modell alapja.

Beszéltünk már a DS4-ről és a DS5-ről is, nemrég azonban hallottunk egy újabb típusról, amely szóba jöhet, ez pedig a C-Elysée. Az autó  a leendő WTCC-s ellenfelek (Focus, Cruze, Civic, León, V40, Impreza) kategóriájába tartozik, tehát marketing szempontból éppen megfelel. Ráadásul nemrég jelentették be, hogy márciusban piacra dobják a 2002 óta létező modell második generációját, amihez tökéletes kampányt jelenthet az induló WTCC-s program. Mert bár csak 2014-ben szállnak be, a munka már jelenleg is zajlik.

A Citroen azt is elárulta, hogy mely piacokra szánja a Gen2-es C-Elysée-t: Közép- és Kelet-Európa, Ázsia, Afrika és Dél-Amerika. Egy pillantás a WTCC naptárra... feltűnő az egyezés. A franciák húzóautót szeretnének faragni az új modellből, ami szintén beleillik a képbe, a túraautó világbajnokságon ugyanis általában a nagy tömegbázissal rendelkező típusok tűnnek fel.

Szóval azon sem lepődnénk meg, ha végül ebből készülne a Citroen S2000-es gépe.

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: Citroen

Hozzászólások