WTCR - Citroen: az első komoly teszt
Citroen: az első komoly teszt

Citroen: az első komoly teszt

LantiLanti
2013/09/04 13:02

Citroen_teszt

Közel két hét hallgatás után a Citroen Racing csapatfőnöke, Yves Matton végre beszélt a francia márka hungaroringi tesztjéről, amely az új C-Elysée felkészítési programjának első komolyabb állomása volt. A mogyoródi pályán a márka mindkét igazolt versenyzője, azaz Yvan Muller és Sebastien Loeb is autóba ült.

A Citroen korábban néhány bejárató kört tett meg az autóval a Val de Vienne versenypályán, illetve egy PR anyag (a nálunk is közzétett videó) kedvéért köröztek kicsit a Paul Ricardon, ám az első valódi tesztre a Hungaroringen került sor.

"A versenyzőink elégedettek voltak az autóval, és azzal, ahogy az elvégzett változtatásokra reagált a C-Elysée. Ám ez még csak a kezdet, ez volt az első igazi tesztünk" - mondta Matton az Autosportnak.

"Arról sajnos nem adhatok pontos tájékoztatást, hogy hol és mikor tesztelünk a jövőben, ám a cél az, hogy a lehető legtöbb kilométert tegyük meg az autóval, és elemezzük a viselkedését, valamit a módosítások hatására történő változásokat. Egyelőre még nem foglalkozunk a finomhangolással."

"Jelenleg pontosan ott tartunk, ahol terveztük. A versenyzők elégedettek, és mi is azok vagyunk."

Matton külön kiemelte, hogy a háromszoros világbajnok Yvan Muller szerződtetése komoly segítséget jelent a csapat számára.

"Most, hogy Yvan már a versenyzőnk, van egy olyan emberünk, aki rendelkezik WTCC-s tapasztalatokkal, és ez nagyon fontos előrelépés a csapat számára" - zárta Matton.

A francia sportvezető az Autosportnak is megerősítette, hogy még nem dőlt el biztosan, lesz-e harmadik autó, ám ha lesz is, a versenyzőt csak 2014 elején nevezik meg.

Fotó: Citroen Racing

Írta: Lanti

Hozzászólások